Водія, який збив двох жінок у Люботині під Харковом, взяли під варту

Водія, який збив двох жінок у Люботині під Харковом, взяли під варту

Водія, який збив двох жінок у Люботині під Харковом, взяли під варту
. Суспільне Харків

У п'ятницю, 3 грудня, Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід водію, який 1 грудня збив двох жінок-пішоходів на трасі у Люботині.

Водія взяли під варту на 60 діб без права внесення застави, повідомляє з зали суду кореспондент Суспільного.

41-річний чоловік під час засідання сказав, що раніше не був засудженим, але провину у порушенні правил дорожнього руху не визнав, каже, що пішоходи бігли по проїжджій частині, він не встиг зреагувати.

"1 грудня я їхав у напрямку Харкова, погода була поганою, починався дощ, було темно, це було близько 17 години. Коли я їхав до місця, на якому сталося ДТП, я не бачив знаку пішохідного переходу через дощ, темряву та транспорт, який рухався назустріч. Несподівано з моєї сторони з'явився пішохід, коли вони починали свій рух, я не бачив, у мене не було часу зреагувати. Я тиснув на гальма, але зіткнення уникнути не вдалося. Був у шоковому стані. Від слідства я не переховувався. Люди, які зупинилися поруч, сказали, що викликали швидку та поліцію. Я залишився на місці чекати правоохоронців. Я їхав близько 100 км/г, це було не в населеному пункті, а на трасі, вважаю, що швидкість була безпечною. Я здійснив наїзд на пішоходів, готовий допомагати сім'ям пішоходів", — пояснив суду водій.

Що відомо

  • 1 грудня на трасі поблизу зупинки "Водяне" у Люботині під Харковом автомобіль Hyundai Elantra збив двох людей. За даними поліції, жінки переходили дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.
  • Одна з жінок загинула на місці ДТП, інша померла наступного дня у лікарні.
  • Аварію розслідують за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб". Максимальне покарання — 10 років позбавлення волі.
На початок