На Сумщині через вітер знеструмлені 24 населені пункти

На Сумщині через вітер знеструмлені 24 населені пункти

Доповнено
На Сумщині через вітер знеструмлені 24 населені пункти
. ASSOCIATED PRESS

На ранок 30 листопада 24 населені пункти на Сумщині лишилися без електрики через шквальні пориви вітру. Про це розповів головний диспетчер "Сумиобленерго" Андрій Христич.

Перші заявки про аварії на електромережах почали надходити 29 листопада близько 18.00, розповів Андрій Христич. На ранок 30 листопада аварійно відключили 104 підстанції.

"На 8 годину було знеструмлено — 24. Це в Шосткинському, Конотопському, Охтирському та Сумському районі. Пошкодження були пов’язані зі шквальним вітром внаслідок падіння гілок дерев на лінії електропередач", — зазначив він.

Через сильний вітер без електроенергії 13 населених пунктів в Сумському районі. Частково знеструмлений район Баранівки в Сумах, про це розповіла Суспільному речниця "Сумиобленерго" Олена Закревська.

"Після буревію було прибрано три дерева, які впали на вул. Героїв Сумщини і іншими. Прибрано гілки з 15 дерев по об’єктах міського благоустрою і вивезено на майданчик для складання рослинних відходів на вул. Лукаша", — розповіла старша економітска КП "Зеленбуд" Ольга Ергашова.

За інформацією речника управління ДСНС у Сумській області Олега Стрілки, ситуацій, пов'язаних із погіршенням погодних умов, коли б людям знадобилась допомога рятувальників, не виникало.

За словами завідувача сектору Сумського гідрометцентру Юрія Літвінова, максимальна швидкість вітру, яку зафіксували на Сумщині за останні два дні, – 22 м/с.

"Уже сьогодні ввечері циклон залишить територію України і переміститься на північний схід. Завтра очікується зниження температури, нічна температура вже становитиме від 0 до 3 градусів морозу. А вдень — близько нуля. Також завтра вдень місцями можливий сніг, на дорогах — ожеледиця. 2-го числа збережеться така ж погода, а 3-4 -го знову очікується підвищення температури повітря і можливі невеликі опади", — сказав він.

З наступного тижня, додав Юрій Літвінов, температура знову знизиться і вдень не підвищуватиметься вище нуля, можливий сніг.

На 17.00, повідомила речниця обленерго Олена Закревська, електропостачання відновили у всіх населених пунктах області.

Що відомо

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до спільноти у Viber

На початок