На Харківщині діють 47 пунктів допомоги з отримання СOVID-сертифікатів

На Харківщині діють 47 пунктів допомоги з отримання СOVID-сертифікатів

На Харківщині діють 47 пунктів допомоги з отримання СOVID-сертифікатів
. kharkivoda.gov.ua

Отримати допомогу з відтворення СOVID-сертифікату в Харкові можна у центрах надання адміністративних послуг, університеті ім. Каразіна та Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розказав т. в. о. директора обласного Департаменту цифрової трансформації регіону Артем Ткаченко.

"У Харкові працює пункт допомоги підприємцям "Дія.Бізнес", туди багато громадян зверталося багато людей з питаннями роботи у застосунку. Офлайн-пункти розгорнуті не тільки там, а й у Північному корпусі Каразінського університету, де працює центр вакцинації, там є центр підтримки команди "Дія". Також один центр є у торговельному центрі "Нікольський" й поміж тим, маємо розгалужену систему Центрів надання адміністративних послуг у регіоні, які також долучилися, це 44 точки, до яких входять 12 ЦНАП у Харкові", — сказав Ткаченко.

Основна задача волонтерських пунктів — допомога людям, які не користуються гаджетами або користуються "Дією" вперше.

"Ідея точок підтримки виникла через велику завантаженість лікарів і через те, що багато людей зараз вакцинуються, бувають помилки, задубльовані дані, не відбиваються сертифікати. Ми не лишаємо людину з проблемою, наші волонтери допоможуть", — сказав в ефірі керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Дізнатися адреси пунктів підтримки та час їх роботи можна за посиланням.

Що відомо

  • Міністерство цифрової трансформації повідомило про відкриття пунктів підтримки з отримання СOVID-сертифікатів на початку листопада.
  • 31 жовтня Міністерство цифрової трансформації скасувало вимогу, за якою електронний сертифікат про вакцинацію у додатку "Дія" можна було отримати тільки з використанням функцій Дія.Підпис.
  • 1 листопада У "Дії" розпочали бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів.
  • У додатку "Дія" з’явилась можливість завантажити COVID-сертифікат.
На початок