Помер модельєр Louis Vuitton та засновник бренду Off White Вірджил Абло

Помер модельєр Louis Vuitton та засновник бренду Off White Вірджил Абло

Помер модельєр Louis Vuitton та засновник бренду Off White Вірджил Абло
. virgilabloh/Instagram

У віці 41 року помер модельєр і креативний директор чоловічої лінії одягу Louis Vuitton та засновник бренду вуличного одягу Off-White Вірджил Абло.

Про це у Twitter повідомила пресслужба Louis Vuitton.

"LVMH, Louis Vuitton і Off-White опустошені у зв’язку зі звісткою про смерть Вірджила Абло у неділю, 28 листопада, від раку, з яким він боровся протягом кількох років", — йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, в останні роки Абло боровся із сердечною ангіосаркомоюЦе злоякісне новоутворення клітин ендотелію, які вистилають стінки кровоносних судин. Розвиток ангіосаркоми пов'язують з дією токсичних речовин., яку лікарі діагностували у нього у 2019 році. Сам дизайнер вирішив не афішувати свою хворобу.

"Попри всі труднощі, його трудова етика, безмежна цікавість і оптимізм не поколихнулися. Вірджилом рухала його відданість своїй справі та своїй місії — відчиняти двері для інших та створювати шляхи до більшої рівності у мистецтві та дизайні. Він часто казав: "Все, що я роблю, це для 17-річної версії себе", глибоко вірячи в силу мистецтва надихати майбутні покоління", — написали рідні Абло на його офіційній сторінці в Instagram.

Що відомо про Вірджила Абло

Вірджил Абло народився 30 вересня 1980 року в місті Рокфорд (США) в сім'ї емігрантів з Гани. Його мати була швачкою. У 2002 році він випустився з Вісконсинського університету в Мадісоні з дипломом бакалавра цивільного будівництва. А у 2006 році закінчив Іллінойський технологічний інститут з дипломом магістра архітектури.

Після закінчення навчання у 2009 році Абло стажувався у будинку моди Fendi в Римі, потрапивши в одну команду з репером Каньє Вестом. Так він увійшов у світ моди. Співпраця з Вестом надихнула чоловіка на створення бренду вуличного одягу високого класу Off-White, який він запустив у 2013 році. За п'ять років, у вересні 2018 року, Абло був призначений художнім директором чоловічої лінії одягу бренду Louis Vuitton, ставши першим темношкірим на цій посаді. У 2018 році журнал Time включив модельєра до списку ста найвпливовіших людей у світі. У 2019-му він запустив іменний бренд Virgil Abloh.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок