Мешканка Карибських островів виграла у лотерею від Virgin Galactic квитки у космос

Мешканка Карибських островів виграла у лотерею від Virgin Galactic квитки у космос

Мешканка Карибських островів виграла у лотерею від Virgin Galactic квитки у космос
. Omaze

Медична тренерка з Антигуа та Барбуди на ім’я Кейша Шахафф виграла два квитки у космос вартістю майже 1 мільйон доларів, що дозволить їй стати однією із перших космічних туристів компанії Virgin Galactic. Жінка планує здійснити подорож разом зі своєю дочкою-підлітком.

Про це повідомляє New York Post.

Як зазначає видання, засновник Virgin Galactic Річард Бренсон з‘явився у будинку 44-річної жінки на початку листопада, щоб приголомшити новиною про виграш.

"Коли я побачила Річарда Бренсона, я просто почала кричати! Я не могла у це повірити", – розповіла журналістам Шахафф.

Вона зазначила, що з дитинства цікавилась космосом.

"Для мене це чудова нагода відчути себе живою і просто здійснити найбільшу пригоду", – додала жінка.

Шахафф виграла приз, випередивши майже 165 000 людей, які взяли участь у розіграші лотереї, що зібрала 1,7 мільйона доларів для некомерційної організації Space for Humanity, яка має на меті відкрити "доступ до космосу для всього людства". Тепер вона планує взяти у подорож свою 17-річну доньку, яка вивчає природничі науки у Великій Британії.

Дата її польоту ще не призначена. Жінка вона приєднується до 700 членів "спільноти майбутніх астронавтів", які купили квитки, як повідомила Virgin Galactic агенції France-Presse.

"Просто зараз я намагаюся жити чинним моментом, сприймати все це, і я сподіваюся, що моя дочка і я – як майбутній космонавт! – зможемо надихнути жінок та дівчаток у всьому світі", – підкреслила Кейша Шахафф.

Бренсон сказав, що його метою завжди було "надати людям будь-якого віку та походження рівний доступ до космосу".

"Я дуже радий бачити втілення місії Virgin Galactic у життя", – сказав він.

Що відомо

  • 11 липня британський 70-річний мільярдер та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон здійснив перший туристичний політ у космос, випередивши засновника онлайн-гіганта Amazon та космічної компанії Blue Origin Джеффа Безоса. Політ тривав приблизно годину.
  • Згодом американський регулятор тимчасово заборонив компанії Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона використовувати космічний корабель SpaceShipTwo для організації польотів у космос.
  • 20 липня мільярдер Джеф Безос вирушив у космос на кораблі New Shepard разом із 82-річною льотчицею Уоллі Фанк, своїм рідним братом Марком та 18-річним студентом Олівером Деменом з Нідерландів. Цей політ став другим за місяць приватним космічним польотом із туристичною метою.
  • У лютому 2022 року Управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) планує відправити перший повністю комерційний екіпаж на МКС.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок