У Запоріжжі турагентці, яка продавала підробні ПЛР-тести, повідомили про підозру

У Запоріжжі турагентці, яка продавала підробні ПЛР-тести, повідомили про підозру

У Запоріжжі турагентці, яка продавала підробні ПЛР-тести, повідомили про підозру
. Національна поліція у Запорізькій області

Туристичній менеджерці однієї із запорізьких агенцій отримала підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Вона підробляла негативні результати ПЛР-тестувань та продавала їх клієнтам. У вересні жінку викрили працівники кіберполіції.

Про це 25 листопада повідомив відділ комунікації поліції в Запорізькій області.

24 листопада жінці повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за  ч. 5 ст. 27Стаття 27. Види співучасниківч.5. Пособником є особа, яка порадами, вказівками, наданням засобів чи знарядь або усуненням перешкод сприяла вчиненню злочину іншими співучасниками, а також особа, яка заздалегідь обіцяла переховати злочинця, знаряддя чи засоби вчинення злочину, сліди злочину чи предмети, здобуті злочинним шляхом, придбати чи збути такі предмети, або іншим чином сприяти приховуванню злочину., ч. 3 ст. 358Стаття 358. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.ч. 3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Кримінального кодексу України. Її дії кваліфікували, як посібництво в підробці документів для подальшого їх використання та збуту.

Як з'ясували поліцейські, співробітниця турфірми пропонувала свої незаконні послуги через месенджери та соцмережі. Громадяни, які бажали отримати липовий сертифікат про негативний ПЛР-тест, надсилали їй свої персональні дані, а вона вносила їх у "довідки". Один такий псевдодокумент коштував клієнту 400-500 грн.

Читайте також: У Бердянську турагенти продавали клієнтам підробні довідки з результатами ПЛР-тестів

Правоохоронці побували з обшуком вдома у менеджерки та в офісі турагенції й вилучили зразки довідок, оформлених на різних громадян. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

"За висновками судово-технічної експертизи, бланки результатів аналізу на виявлення вірусу COVID-19 методом ПЛР, виготовлялися від імені державної вірусологічної лабораторії за допомогою комп’ютерної техніки та кліше печатки цієї установи", — йдеться у повідомленні поліції.

Поліцейські з'ясували, що у злочинному бізнесі фігурантка працювала зі співучасниками. Їх наразі встановлюють. Продовжуються слідчі дії.

Читайте також: З літака до поліції: запоріжанок "впіймали" з підробленими COVID-сертифікатами
На початок