У Чилі попередньо схвалили легалізацію одностатевих шлюбів

У Чилі попередньо схвалили легалізацію одностатевих шлюбів

У Чилі попередньо схвалили легалізацію одностатевих шлюбів
. АР

Нижня палата конгресу Чилі схвалила законопроєкт, який легалізує одностатеві шлюби та дозволяє таким парам усиновлювати дітей.

Верхня палата Сенату раніше вже підтримувала цей документ, однак пізніше його направили на повторне схвалення через зміни щодо прав одностатевих пар, передає Associated Press.

Проти закону виступають консервативні парламентарі. Так, конгресмен Дієго Шальпер заявив, що роль шлюбу "полягає не у регулюванні стосунків, а в захисті продовження роду".

Обговорення документу у Конгресі країни тривало чотири роки — до того, як президент країни Себастьян Піньєра не заявив, що "настав час для рівноправності шлюбів у нашій країні", підтримавши ініціативу.

Що відомо

  • Уряд Швейцарії дозволить укладати одностатеві шлюби всередині країни з 1 червня 2022 року. При цьому шлюби, укладені за кордоном, визнаватимуться вже із 1 січня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок