До Запоріжжя надійшла нова партія вакцини Moderna

До Запоріжжя надійшла нова партія вакцини Moderna

До Запоріжжя надійшла нова партія вакцини Moderna
. УНІАН

До Запорізької області надійшла партія вакцини Moderna.

Про це сьогодні, 23 листопада, під час брифінгу повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. У Запорізькій області для вакцинації доступні чотири вакцини: Pfizer, CoronaVac, Moderna, AstraZeneca.

Доставленою вакциною вже щеплюють усіх охочих, розповів Суспільному Олександр Мащак, заступник генерального директора Запорізького обласного центру контролю профілактики хвороб.

"Наразі у залишку 23 000 доз вакцини. Це не цільовий препарат. Він для всіх охочих. Це незручна вакцина через те, що вона 10-дозна, тобто треба за раз 10 людей щепити. Протипокази є тільки у двох випадках: тяжка анафілактична реакція на першу дозу препарату або алергія на один з компонентів вакцини", — каже Олександр Мащак.

Також фахівець розповів, що наразі у найменшій кількості у Запорізькій області — вакцина CoronaVac. Проте найближчими днями має надійти нова її партія, сказав Олександр Мащак.

Що відомо

  • Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 23 листопада вакцинувалися 507 311 мешканців області. Отримали два щеплення та закінчили вакцинацію – 379 839 з них, що складає 23% від загальної кількості населення області.
  • Пересувний пункт вакцинації 21 листопада здійснив перший виїзд. Презентували спеціалізований автобус КП “Запоріжелектротранс” 19 листопада. Цього тижня він обслуговуватиме Дніпровський район міста.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок