"Самогубства не було" — адвокатка про смерть колишнього судді Зінченка

"Самогубства не було" — адвокатка про смерть колишнього судді Зінченка

Оновлено
"Самогубства не було" — адвокатка про смерть колишнього судді Зінченка
. УНІАН

У четвер, 18 листопада, у власній квартирі було знайдено тіло екссудді Солом'янського суду Києва Сергія Зінченка з вогнепальним пораненням. Поліція попередньо відкрила справу про вбиство, але версію самогубства припускають, проте адвокатка переконана, що Зінченка застрелили.

Про це у коментарі Суспільному повідомила адвокатка родини судді Лариса Криворучко. За первинними даними з поліції, подія зареєстрована як самогубство.

"Коли правоохоронці приїхали за викликом 102, було очевидно, що двері відімкнені і у квартирі знаходиться труп. Коштовностей не було, грошових коштів не було. Поспілкувавшись з експертами та поліцією на місці події вже чітко було зрозуміло, що там самогубства ніякого не було", — повідомила Криворучко.

У поліції коментують, що до них звернулися друзі, які потім із офіцерами поліції виявили мертвого Зінченка.

"До нас звернулися друзі загиблого, які повідомили, що він тривалий час не виходить на зв'язок. Коли вони приїхали до його помешкання, вони йому дзвонили, але не відчиняв двері та не відповідав на телефонні дзвінки. Відразу друзі викликали слідчо-оперативну групу, правоохоронці приїхали на місце і виявили, що двері квартири були відчинені. Коли вони зайшли в помешкання, виявили власника квартири з вогнепальним пораненням голови", — повідомила старша інспекторка відділу моніторингу Шевченківського відділку поліції Києва Анна Зубрєва.

Крім того, вона зазначила, що з місця подій слідчі вилучили речові докази і пістолет, який був поруч із загиблим. Вони наразі направлені на проведення відповідних експертиз. А цінні речі та ключі від квартири були на місці. Поліція відкрила справу за статтею вбивство, допускаючи при цьому самогубство колишнього судді.

"За даним фактом слідчі вирішили розпочати кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 умисне вбивство з додатковою кваліфікацією як самогубство", — повідомила інспекторка.

Проте адвокат зазначила, справу про самогубство легше розслідувати, не потрібно проводити жодних оперативно-пошукових дій, шукати вбивцю.

"Безумовно зручна сама версія самогубства, тому що вбивцю шукати не потрібно і ніяких там слідчих дій проводити не потрібно", — зазначила захисниця родини Зінченка.

Вона повідомила, що у Зінченка лишилась дружина і син.

Напередодні він себе добре почував.

"Мав гарне почуття, гарний настрій. Я про те, що жодних передумов до самогубства не було. Він планував зустрічі, проекти, справи ... навряд чи він полишив б родину", — сказала Криворучко.

Адвокатка також повідомила, що квартира колишнього судді перейшла у власність до іншої особи, і дружина з малолітнім сином не можуть до неї потрапити: "У цій справі дійсно велика кількість загадкових обставин. Як вже зараз виявилося, дружину з малолітнім сином не пускають до помешкання, оскільки дивним чином квартира переоформилася".

Вона припускає, що гроші могли стати причиною вбивства.

"Я думаю, що мета (вбивства – ред.) гроші. Я думаю, що Сергій заробив, як завжди, якусь грошову суму і, скоріш за все, там були маніпуляції з грошима. Я думаю, що відбувалися певні шантажі, але до них ніхто серйозно не відносився", — припустила адвокатка.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок