Частина редакції видання "Букви" йде з проєкту. У чому причина

Частина редакції видання "Букви" йде з проєкту. У чому причина

Доповнено
Частина редакції видання "Букви" йде з проєкту. У чому причина
. Букви

Частина команди, яка працює у виданні "Букви" заявила, що залишає проєкт, звинувативши керівництво у токсичній атмосфері в редакції, булінгу та необґрунтованих звинуваченнях.

Відповідна заява була оприлюднена 23 листопада на Facebook-сторінці та Telegram-каналі видання, однак невдовзі її видалили.

"Команда "Букв" сьогодні йде з проєкту. Причиною стала токсична атмосфера в редакції – системний булінг, постійні образи, необґрунтовані звинувачення і не тільки", – зазначалося в її тексті.

За словами авторів допису, керівництво звинувачувало команду у тому, що їхня робота завдає шкоди виданню.

"Впродовж останніх тижнів більшість співробітників редакції чули від керівництва докори про те, що через них падає "капіталізація бренду" (що б це не було). У декого навіть вимагали за це компенсацію", – зауважили у редакції.

Співробітники "Букв" також зауважили, що часто працювали понаднормово.

"За роботою "Букв" завжди стояли десятки людей. Це редактори і редакторки стрічки, літературні редактори, залучені автори тощо. Ви дізнавалися про найголовніші новини і найцікавіші статті завдяки нам, СММникам і СММницям видання. Тож Букви – це люди. Люди, які витратили десятки годин на понаднормову неоплачувану роботу, зокрема, не пов’язану з проєктом (за нашими скромними підрахунками – СММники працювали по 460 годин на місяць", – підкреслили вони.

За словами журналістів, при цьому медіаменеджер та власник "Букв" Павло Терентьєв від імені усього видання вів агресивне спілкування з читачами у соціальних мережах.

Окрім того, працівники видання заявили, що отримувала редакційні завдання, які були їм не до вподоби.

"Ми не згодні ані з такою поведінкою співвласників видання щодо нас, ані з тим, яке ставлення вони продемонстрували до вас, наших читачів. Багато цікавих, але бридких деталей нашої роботи та наказів "босів" (можливо навіть протиправних), ми поки залишимо при собі. А сьогодні ми йдемо і обіцяємо не повернутись", – підсумували співробітники "Букв".

Після видалення цієї заяви на Facebook-сторінці видання з’явилося інше повідомлення.

"Команда "Букв" трохи здивована, що за них розписалися їхні колеги. Але менше з тим — є новини, і ми вам їх принесли", – зазначається у його тексті.

Керівництво видання поки що не надавало інших коментарів щодо звільнення співробітників.

Що кажуть у редакції

У відповідь на це редакція видання оприлюднила власну заяву, де наголосила, що 4 редакторки та 2 СММники прийняли рішення звільнитися, однак вони не є "усією командою".

"Сьогодні рано-вранці на сторінках у соцмережах #Букв з’явився допис про те, що «команда йде з проєкту». На сайті #Букв такої заяви не було. Дописи у соцмережах ми видалили, тому що вони не є позицією редакції", — йдеться у заяві.

Окрім того, як відзначається, один з людей, що звільняється позичив у співвласника #Букв Петра Терентьєва 2 000 доларів у рахунок зарплатні і не повернув 1400.

"Тому заяву від імені редакції ми розцінюємо як атаку на видання, метою якої може бути банальне бажання не повертати борг", — наголошено у заяві.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок