Одеські підприємці вийшли на акцію "Об’єднані прапором"

Одеські підприємці вийшли на акцію "Об’єднані прапором"

Одеські підприємці вийшли на акцію "Об’єднані прапором"
.

Біля пам’ятника Дюку де Рішельє підприємці Одещини розгорнули два прапори із вимогами скасувати закони, які на думку учасників, знищать малий бізнес, передає кореспондент Суспільного. У всеукраїнській акції "Об’єднані прапором" взяли участь 40 міст України.

Мітингували підприємці через закони №128 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", №129 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" та №367 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду". Вони передбачають введення в сферу торгівлі і послуг касових апаратів та повернення покупцям грошей за незаконно виданий чек.

Учасники акції розгорнули два прапори з вимогами. Пізніше їх, за словами організатора заходу Бориса Емельдеша, повезуть у двох напрямках – на схід та на захід країни. Таким чином підприємці хочуть продемонструвати свою єдність.

"Нами виготовлені два прапори, які роз’їдуться у протилежні боки. Ці прапори мандруватимуть всією країною, з'єднаються 26-го березня біля Офісу президента, де в нас приначений всеукраїнський мітинг," - розповів Борис Емельдеш.

Костянтин Барановський надає в оренду приміщення та реалізує взуття. Чоловік каже, що прийшов на акцію, бо вважає, що через закони №128 та №129 його бізнес зникне.

"Велика кількість з'явиться перевірок, яких раніше не було. Якщо знімуть мораторій на перевірки, то інспекція з праці, податкова, потім санепідемстанція, держпотребслужба, тобто така кількість служб, які можуть до тебе прийти тебе перевіряти, відповідно це веде за собою великі штрафи або хабарі," - пояснив Костянтин.

За словами організаторів, участь в акції взяли близько 50 людей.

Одеські підприємці вийшли на акцію "Об’єднані прапором"

Що відомо:

  • 10 лютого близько 400 підприємців вийшли на акцію “СТОП press ФОП” біля Одеської облдержадміністрації.
На початок