За час пандемії внаслідок COVID-19 на Харківщині померли п'ятеро дітей

За час пандемії внаслідок COVID-19 на Харківщині померли п'ятеро дітей

За час пандемії внаслідок COVID-19 на Харківщині померли п'ятеро дітей
. Суспільне Харків

З початку виявлення коронавірусної хвороби у Харківській області до статистики внесли інформацію про смерть п'яти дітей внаслідок COVID-19.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розказала епідеміологиня харківського лабцентру Ганна Сухорукова.

"За весь час епідемії у нас зареєстровано п'ять випадків смерті дітей до 18 років. Чотири з них — це діти першого року життя, лише двом з них виповнився рік. Це були діти з тяжкими вадами, які вони отримали від народження. Перебіг їх хвороби був тяжкий, і врятувати їх, зважаючи на супутні патології, не вдалося. Також серед померлих один хлопчик шкільного віку, він помер навесні, родом з Нововодолазької громади. Він не дуже вчасно потрапив до лікарні, мав супутні патології", — розповідає епідеміологиня.

Читайте також: COVID на Харківщині: минулої доби виявили понад 700 випадків

Серед померлих — новонароджена з Куп'янщини.

"Восени, у цю хвилю, померла одна дитина двомісячного віку з Куп'янського району. У цієї дитини мати була інфікована, потрапила до лікарні", — каже Гана Сухорукова.

Читайте також: Навесні 2021 року зросла кількість хворих на COVID дітей

За її словами, від коронавірусу помирають і молоді люди.

"Ми бачимо, що в цю хвилю хворіє більше дітей, ніж навесні, питома вага — до 7%. Питома вага хворих до 30 років також збільшилася. Проте перебіг хвороби у них залишається нетяжкий", — сказала Сухорукова.

Зо добу на Харківщині виявили 726 випадків коронавірусу, до статистики внесли відомості про 36 смертей внаслідок COVID-19. З початку вакцинальної кампанії на Харківщині щепилися 36,27% людей, у Харкові — 29,82%.

Що відомо

  • Карантин на Харківщині запровадили навесні 2020 року. У березні 2021 у Харкові помер 11-річний хлопчик з села Ватутіне Нововодолазької громади — у дитини діагностували COVID-19 та тяжку форму герпесвірусної інфекції.
На початок