Мінцифри обіцяє до кінця 2022 року мобільний інтернет на всіх українських автошляхах

Мінцифри обіцяє до кінця 2022 року мобільний інтернет на всіх українських автошляхах

Мінцифри обіцяє до кінця 2022 року мобільний інтернет на всіх українських автошляхах
.

До кінця 2022 року мобільні оператори реалізують покриття мобільним інтернетом всіх автошляхів України. Про це розповів заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Шелест на міжнародному форумі інфраструктури і транспорту MINTRANS, повідомила пресслужба міністерства.

За словами посадовця, у планах міністерства також забезпечення доступу до швидкісного мобільного інтернету і на залізничних шляхах.

“При цьому ми розуміємо, що є дуже велика потреба забезпечення інтернету і на залізниці. Зараз ми розробляємо проект покриття інтернету на залізничних шляхах. Вже є певні розрахунки, певне бачення технології, які мають використовуватися, та, власне, масштаб бюджету для цього проекту”, — розповів Олександр Шелест.

За словами Шелеста, до розвитку цифрової інфраструктури Мінцифри залучає партнерів як із державного сектору, так і з приватного.

Коментуючи розвиток мережі швидкісного мобільного та фіксованого інтернету, чиновник розповів: з липня 2020 року близько 3 мільйонів українців отримали 4G вперше. А ще 8,9 мільйонів людей отримали другого або третього оператора, який надає 4G. Загалом, за словами Шелеста, понад 25 тисяч міст і сіл вже мають 4G.

“Цього року також реалізовуємо проект “Інтернет-субвенція”. У межах якого під’єднаємо 6 тисяч соціальних об’єктів у 3 тисячах сіл. Так 1 мільйон українців зможуть отримати доступ до оптичного інтернету вперше”, — розповів заступник Міністра цифрової трансформації.

Що відомо

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок