ЄС не має консенсусу щодо інтеграції з Україною – заява

ЄС не має консенсусу щодо інтеграції з Україною – заява

ЄС не має консенсусу щодо інтеграції з Україною – заява
. Пані посол ЄС в Україні Катаріна Матернова. Фото: Мінрегіон

Європейський союз перебуває не в тому стані, щоб робити кроки назустріч в питанні інтеграції та досягати консенсусу щодо надання Україні європейської перспективи.

Про це в інтерв’ю Інтерфаксу заявила керівниця групи підтримки України в Європейській комісії, заступниця гендиректора Генерального директорату Єврокомісії з питань політики добросусідства та переговорів щодо розширення Катаріна Матернова.

"Коли ми говоримо з Україною, ми говоримо як партнери. Наразі – і ми досить відкрито говоримо про це – Європа не в тому стані, щоб бути готовою до наступного кроку. Консенсусу щодо цього немає. Але я особисто вірю в те, що Україна має європейську перспективу", – заявила Матернова.

Вона додала, що допоки відкриється вікно можливостей для повної європейської перспективи, важливо гарантувати, що в економічній та регуляторній сферах через контакти між людьми слід зробити інтеграцію міцнішою, надійнішою і сильнішою.

Як наголосила Матернова, вона не вважає, що нинішнє керівництво України саботує європейську інтеграцію України.

"Відносини з ЄС – це величезний, складний комплекс, включно з Угодою про асоціацію, яка є надзвичайно складним договором. Двосторонні відносини не зводяться до того, що є просто один діалог одного лідера з іншим, а потім за цим все йде. Це дуже багатогранні відносини, сектор за сектором, взаємодія та ангажемент. Я рішуче не погоджуся з думкою, що є саботаж інтеграції України з ЄС!" – підкреслила посадовиця.

На її думку, нині між ЄС та Україною проводиться велика кількість спільної роботи та реальна щоденна взаємодія щодо низки різних секторів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок