Водія Land Cruiser, підозрюваного в аварії з підлітками у Харкові, оштрафували за іншу ДТП

Водія Land Cruiser, підозрюваного в аварії з підлітками у Харкові, оштрафували за іншу ДТП

Водія Land Cruiser, підозрюваного в аварії з підлітками у Харкові, оштрафували за іншу ДТП
. Суспільне Харків

34-річного водія Toyota Land Cruiser оштрафували на 850 гривень через аварію, яка сталася за два тижні до ДТП, в якій травмувалися діти. У жовтні чоловік став фігурантом іншої аварії — теж на проспекті Науки.

Адмінпротокол про порушення правил дорожнього руху 17 листопада розглянув Дзержинський райсуд Харкова. Йдеться про аварію, яка сталася 24 жовтня на проспекті Науки, повідомила Суспільному речниця установи Софія Гурська.

Згідно з постановою, водій їхав по проспекту Науки заднім ходом та врізався в автомобіль, який зупинився позаду.

"За результатами розгляду адміністративного матеріалу особу визнали винною за ст. 124Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна Кодексу України про адмінправопорушення та наклали адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850 гривень на користь держави. Також стягнули з особи судовий збір у розмірі 454 гривні на користь держави", — сказала Гурська.

Постанова може бути оскаржена впродовж 10 днів з дня проголошення.

У справі про ДТП на проспекті Науки, в якій травмувалися двоє дітей, водія Toyota Land Cruiser взяли під варту з альтернативою застави у 340 тисяч гривень. Станом на 17 листопада водій не вийшов з ізолятора, повідомив Суспільному речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко. 18 листопада апеляційний суд розглядатиме скаргу на запобіжний захід — прокуратура просить збільшити суму заставу з 340 тис. грн до 10 млн грн.

Що відомо

  • Автомобіль Toyota Land Cruiser збив двох 13-річних дітей на проспекті Науки ввечері 11 листопада. Підлітки переходили дорогу по пішохідному переходу.
  • Експертиза підтвердила наркотичне сп'яніння водія Toyota Land Cruiser. У сечі 34-річного чоловіка знайшли метадон.
  • 12 листопада водію Toyota оголосили підозру у порушенні ПДР людиною, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння. Якщо його провину доведуть, йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення. Суд взяв водія під варту на два місяці з альтернативою застави у сумі 340 тисяч гривень.
На початок