За наукові дослідження та підручники. Кабмін запровадив Національну премію Патона

За наукові дослідження та підручники. Кабмін запровадив Національну премію Патона

За наукові дослідження та підручники. Кабмін запровадив Національну премію Патона
. УНІАН

Кабінет міністрів погодив Положення про премію, комітет, опис почесного знака та опис диплома лауреата премії імені Бориса Патона.

Премію призначатимуть за:

  • видатні наукові дослідження, які сприятимуть подальшому розвитку гуманітарних, природничих і технічних наук;
  • розробку та впровадження нової техніки, матеріалів, технологій, нових способі і методів лікування та профілактики захворювань, що відповідають рівню світових досягнень;
  • роботи, які становлять значний внесок у вирішення проблем охорони навколишнього середовища;
  • створення підручників для закладів загальної середньої, фахової чи вищої освіти.

На лицьовому боці Почесного знаку в центрі буде зображено погруддя Бориса Патона в напіванфас і по колу напис "Національна премія імені Бориса Патона".

На зворотному боці — розгорнута книга на тлі шестерні, вище якої стилізоване зображення атома, а по колу згадані зображення обрамлятиме стилізований лавровий вінок.

Що відомо

  • У Міжнародний день учителя, 2 жовтня, на Софійській площі у Києві відбулася урочиста церемонія нагородження найкращих педагогів України – Global Teacher Prize Ukraine 2021. Головний приз премії – 250 тисяч гривень – отримав Артур Пройдаков, який викладає українську мову та літературу в київському приватному загальноосвітньому навчальному закладі "Мідгард".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок