У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті

У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті

У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті
. Фото: Суспільне Черкаси

У Черкасах розпочалися рейдові перевірки громадського транспорту на дотримання правил карантину. Їх проводить патрульна поліція спільно з Укртрансбезпекою, розповів Суспільному інспектор Володимир Бегеба.

У пасажирів та екіпажу перевіряють наявність "ковідного" сертифікату, негативного тесту або довідки про одужання, якщо таких документів немає складають протокол.

У кондукторки Любові Мак, яка працює на 26 маршруті, довідки про щеплення не було. За це жінці передбачений штраф розміром від 17 до 34 тисяч гривень.

У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті
Фото: Суспільне Черкаси

В іншому автобусі водій Віктор Бедринець також працював без сертифіката. За словами чоловіка, через проблему з паспортом не зміг забрати його у своєї сімейної лікарки.

Патрульний зазначив, що без цих документів водій не може продовжувати свою роботу, тому автобус відправили в парк.

"Я машину поставлю в парк, розрахуюся і піду додому. Це буде правильний варіант. Що ж, не вийду на роботу, не привезу гроші – я з них 20% отримую – не буде зарплати. Проте у такі моменти найбільше страждатимуть пасажири, адже транспорт доведеться чекати довше", – зауважив водій.

У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті
Фото: Суспільне Черкаси

На автобусній зупинці на вулиці Крилова окрім екіпажу перевіряли також і пасажирів. У автобуса номер 22 на вікні оголошення – без сертифіката та маски проїзд заборонений. У салоні люди по черзі люди показують патрульним свої довідки або QR-код у смартфоні.

Пасажирка Світлана розповіла, що маршрутками користується щодня, тому вакцинувалася завчасно, аби не хвилюватися у такі моменти.

"У всьому має бути порядок. Мене попередили, сказали, що будуть рейди, тому я вирішила підготуватись і вакцинувалася".

У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті
Фото: Суспільне Черкаси

Зі слів патрульного Володимира Бегеби, впродовж дня перевірили 16 автобусів та склали два протоколи. Інспектують маршрути вибірково.

"Такі відпрацювання проводимо, аби зупинити поширення ковіду. Якщо не виконувати вимоги і не дотримувати протиепідеміологічних норм, рівень захворювання буде тільки рости. Ми вже не будемо проводити профілактичні бесіди, будемо притягувати людей до адміністративної відповідальності. Для кожного це індивідуально, санкція статті передбачає штраф від 17 тисяч гривень", – зазначив він.

Такі патрулювання відбуватимуться щоденно, тому інспектор радить завжди носити з собою паспорт та необхідні "ковідні" документи аби не порушувати чинні правила.

Що відомо

  • Черкащина із 12 листопада перебуває у "червоній" карантинній зоні. Таке рішення 9 листопада ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Забороняється проведення масових заходів, робота закладів громадського харчування, торгових центрів, непродовольчих ринків, фітнес-центрів, та інших розважальних закладів.
  • Ці обмеження не діють, якщо усі працівники та відвідувачі вакциновані або ж мають негативний ПЛР-тест.
  • Окрім того, місцева влада заборонила користуватися міжміським та міським транспортом без COVID-сертифіката, негативного тесту або довідки про одужання.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Повне відео

Читайте також

На початок