На протипожежні заходи в гуртожитку Одеського медуніверситету планують витратити 4,8 млн грн

На протипожежні заходи в гуртожитку Одеського медуніверситету планують витратити 4,8 млн грн

На протипожежні заходи в гуртожитку Одеського медуніверситету планують витратити 4,8 млн грн
. Фото: Думская

Одеський національний медичний університет оголосив тендер на проведення протипожежних заходів у гуртожитку №3 на вулиці Академіка Воробйова, 11. За роботи готові заплатити 4,8 млн грн. Про таке стало відомо із системи публічних закупівель Prozorro.

Відповідно до тендерної документації, підрядник має налагодити системи пожежогасіння та димовиведення, встановити системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, вмонтувати насосну станцію внутрішнього водопроводу й автоматизувати її. Крім того, має бути встановлена система протидимного захисту.

Тендер оголосили 11 листопада, пропозиції прийматимуть до 29 листопада, аукціон відбудеться наступного дня. Роботи мають бути виконані до 1 липня 2022 року.

Що відомо

  • У серпні 2020 року Одеський медичний університет закрили через порушення правил пожежної безпеки. Рятувальники зафіксували аварійність пожежної сигналізації в окремих корпусах навчального закладу, використання забороненої електротехніки, відсутність вогнегасників на пожежних щитах, решітки на вікнах перших та других поверхів тощо. У деяких будівлях пожежної сигналізації не було взагалі.
  • Перевірку провели за адресами провулок Валіховський, 2, 3, 3А, вулиця Мечнікова, 2, 32, вулиця Пастера, 2, вулиця Пішонівська, 1, вулиця Тіниста, 8 та вулиця Ольгіївська, 4, 4б.
  • Тоді суд вирішив тимчасово відключити перелічені рятувальниками будівлі від електропостачання та обмежити доступ людей.

Читайте також

  • Пожежа в одеському гуртожитку сталася через перевантаження подовжувача
  • Поліція відкрила кримінальну справу за фактом підпалу одеського клубу True Man
  • Опіки 95% тіла. На Одещині внаслідок пожежі госпіталізували жінку

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок