Черкаські медики вчили реанімувати людей

Черкаські медики вчили реанімувати людей

Черкаські медики вчили реанімувати людей
.

Як надавати допомогу людині у стані клінічної смерті, проводити серцево-легеневу реанімацію та зупиняти кровотечу до приїзду медиків. Курс “Базова підтримка життя” освоюють вісім пожежних у Навчально-тренувальному відділі Центру екстреної меддопомоги області. Розповів Суспільному інструктор Дмитро Нехаєнко.

За легендою, пожежні транспортують травмованого чоловіка із будинку. Потому надають допомогу ще двом особам без свідомості. Тож одразу відпрацьовують декілька вправ.

Максим Драчук із Кам’янської 9-ї пожежно-рятувальної частини розповідає, що йому за 7 років на службі доводилось надавати першу домедичну допомогу : "Чоловікові потрібно було робити штучне дихання і я із допомогою свого керівника надавав йому допомогу".

Черкаські медики вчили реанімувати людей
Черкаські медики вчили реанімувати людей.

Начальник караулу Катеринопільської пожежної частини Ярослав Грицаченко каже, що під час навчання відпрацьовують єдиний алгоритм дій у таких надзвичайних ситуаціях: "Курси корисні! До цього ми навчання проходили на теорії. На практиці відпрацьовувати до автоматизму не доводилось. А на цих заняттях до автоматизму відпрацювали надання медичної допомоги постраждалим при переломах, також непрямий масаж серця, штучне дихання".

Черкаські медики вчили реанімувати людей
Черкаські медики вчили реанімувати людей.

"Акцент ми робимо на фізичному навантаженні, тому що, щоб вони уміли відпрацювати свою роботу і надати допомогу потерпілому в екстремальних умовах. Травмоогляд і маніпуляції, щоб могти визначити, що з потерпілими, яка допомога потрібна в подальшому, щоб повідомити швидку і сказати, щоб швидка розуміла, яку бригаду потрібно на допомогу даному потерпілому", - Дмитро Нехаєнко, інструктор навчально-тренувального відділу.

"Під час реальних надзвичайних подій робота пожежних ускладнюється", - додає Дмитро Нехаєнко.

Курс триває 48 годин. По завершенню пожежні отримають сертифікат.

Авторка Юлія Норовкова

На початок