Останній день пільгового розмитнення: два митні пости на Волині працюватимуть до опівночі

Останній день пільгового розмитнення: два митні пости на Волині працюватимуть до опівночі

Останній день пільгового розмитнення: два митні пости на Волині працюватимуть до опівночі
. Фото: Волинська митниця

Два митні пости на Волині – "Луцьк" та "Ковель" – в середу, 10 листопада, працюватимуть до опівночі. Таке рішення прийняли через завершення пільгового періоду для здешевлення ставок розмитнення автомобілів на єврономерах, – повідомила Суспільному головна державна інспекторка Волинської митниці Валентина Черниш.

Пільговий період триває уже 150-ий день. Останній день для розмитнення – 10 листопада.

"Для власників транспортних засобів, які привезли їх з-за кордону на митну територію України до 1 січня 2020 року, тобто не тепер, було достатньо часу для того, щоб вирішити документально зняття з реєстрації транспортного засобу, знайти гроші та скористатися пільговими ставками, які закон України їм запропонував", – повідомила головна державна інспекторка Волинської митниці.

Митний пост "Луцьк" змінив графік роботи та прийматиме заяви 10 листопада до опівночі. Митний пост "Ковель", який працює цілодобово, також прийматиме заявки до 23:59.

Станом на 10 листопада, зі слів Валентини Черниш, скупчення людей, які хочуть розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації, на Волинській митниці немає. З її слів, подали заявки та розмитнили своє авто майже 1 300 власників автомобілів.

Головна державна інспекторка Волинської митниці каже: пільговим розмитненням з 11 листопада зможуть скористатися лише учасники бойових дій, яким цей термін продовжили до 8 лютого.

Власників автівок на єврономерах, які прострочили термін тимчасового ввезення, штрафуватимуть і митники, і поліцейські. Штрафна санкція митниці становить 170 тисяч гривень.

Що відомо

  • В Україні з 15 червня цього року почало діяти пільгове розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. 12 травня відповідні закони підписав президент Володимир Зеленський.
  • Як повідомляло Суспільне, раніше авто могло знаходитись в Україні нерозмитненим 10 днів. За новим законом, власники авто, які запізнилися з розмитненням, мають змогу за менші кошти розмитнити транспортні засоби. Одна людина може розмитнити одну легкову машину та одну вантажівку.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок