Лучанин вдруге став чемпіоном світу з джиу-джитсу

Лучанин вдруге став чемпіоном світу з джиу-джитсу

Лучанин вдруге став чемпіоном світу з джиу-джитсу
. Instagram: Bohdan Mochulskyi

Спортсмен із Луцька, 25-річний боєць Богдан Мочульський здобув "золоту" нагороду на Міжнародному чемпіонаті світу – World Professional Jiu-Jitsu Cup.

Змагання відбулися в місті Абу-Дабі, що в Об’єднаних Арабських Еміратах, – повідомили у пресслужбі Спортивного комітету України в Instagram.

Спортсмен виступав у категорії до 62 кілограмів у системі файтингУ системі "файтинг" два учасники змагаються один з одним у спортивному поєдинку за допомогою дозволених прийомів джиу-джитсу.. Боєць розпочав змагання з другого раунду, в якому він переміг спортсмена Саймона Вісмана з Австрії, а потім протистояв італійцю Андреа Кальцоні та переміг із рахунком 12:9. У півфіналі лучанин Богдан Мочульський провів бій із цьогорічним бронзовим призером чемпіонату Європи – бельгійцем Луїсом Клутсом. Після переможного матчу боєць вийшов у фінал, де й отримав першість.

Нині лучанин є одночасно дворазовим чемпіоном світу, чемпіоном Європи та чемпіоном Всесвітніх Ігор.

Довідково: Богдан Мочульський — український спортсмен, боєць джиу-джитсу. Переможець на Всесвітніх іграх 2017 року у Вроцлаві у ваговій категорії до 62 кг. У 2019 році Богдан Мочульський завоював золото на Чемпіонаті світу з джиу-джитсу в Абу-Дабі (ОАЕ).

Що відомо

  • Влітку 2021-го лучанин посів перше місце в системі файтингУ системі файтинг два учасника змагаються один з одним у спортивному поєдинку за допомогою дозволених прийомів джиу-джитсу. на чемпіонаті Європи з джиу-джитсу серед дорослих у місті Майнталь (Німеччина).

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок