Чи обов'язкова вакцинація для працівників Луцької міської ради і ЦНАПу

Чи обов'язкова вакцинація для працівників Луцької міської ради і ЦНАПу

Чи обов'язкова вакцинація для працівників Луцької міської ради і ЦНАПу
. Суспільне Волинь

Під час брифінгу заступниця голови ОДА Людмила Тимощук повідомила, що в облдержадміністрації майже усі працівники вакциновані проти COVID-19. Декілька людей, щоб уникнути відсторонення від роботи через відсутність щеплення, взяли відпустку. Точної кількості відсторонених працівників Людмила Тимощук не назвала.

Суспільне поцікавилося, яка ситуація з вакцинацією працівників у Луцькій міській раді та Центрі надання адмінпослуг.

Як на роботу у "червоній" карантинній зоні йшли працівники Луцької міської ради

Майже 700 людей працює у Луцькій міській раді. За словами заступниці Луцького міського голови Ірини Чебелюк, станом на ранок 8 листопада ніяких особливих розпоряджень від керівництва працівники не отримували. У міській раді ще збирають інформацію про вакцинованих працівників.

Як чиновники Луцької міської ради та ЦНАПу працюють у "червоній" зоні
Суспільне Волинь

"Від 8 числа була постанова про недопуск людей, які не мають вакцини, але ми не говоримо про червону зону. Тобто, якби ми далі зберігалися в помаранчевій зоні – ми б могли працювати без цієї вимоги, що всі мають бути двома дозами, але в червоній зоні вступає в дію ця постанова і для органів місцевого самоврядування", – зазначила заступниця Луцького міського голови.

Оголошення про те, що у міську раду без особистого засобу захисту — маски не пускають є на дверях установи. Черговий Юрій Подзюбанчук каже: з яким зверненням людина прийшла дізнаємося і телефонуємо, виходить працівник із будь-якого відділу.

Як у Луцьку працює центр надання адміністративних послуг

У Центрі надання адмінпослуг від роботи 8 листопада нікого за працівників не відсторонили. Директорка Леся Карп'як каже, що 74 працівники, які тут надають відповідні послуги містянам, — вакциновані.

Як чиновники Луцької міської ради та ЦНАПу працюють у "червоній" зоні
Суспільне Волинь

Відвідувачів центру надання адміністративних послуг допускають у приміщення лише із зеленим сертифікатом або з довідкою про проведення ПЛР-тесту, — каже Лариса Карп'як. Додає: у ЦНАПі чимало послуг лучанам надається он-лайн, є можливість попереднього запису.

Що відомо

  • Згідно із постанови Уряду від 20 жовтня 2021 з 8 листопада від роботи без збереження заробітної плати будуть відстороненні чиновники та освітяни, у разі відсутності в них вакцинації від COVID-19 відсьогодні відсторонити від роботи мали і невакцинованих чиновників.
На початок