Суд звільнив з-під варти харківського патрульного, який стріляв у авто

Суд звільнив з-під варти харківського патрульного, який стріляв у авто

Суд звільнив з-під варти харківського патрульного, який стріляв у авто
.

Полтавський апеляційний суд змінив запобіжний захід Андрію Бондарцю, патрульному, підозрюваному у перевищенні службових повноважень під час спроби затримання водія у Харкові.

Про це Суспільному розповів його захисник Ярослав Смілянський.

"Полтавський апеляційний суд скасував ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, цілодобового", — сказав Смілянський.

Підозрюваний брав участь у засіданні в режимі відеоконференції і, за інформацією адвоката, завтра повернеться до Харкова.

Як відомо:

  • В ніч на 13 лютого екіпаж патрульної поліції переслідував автомобіль Subaru. Патрульні вимагали зупинитися водія, той вимогу не виконав, почалося переслідування. Старший лейтенант поліції тричі вистрілив в автомобіль утікачів. Він розповів, що Subaru його збив. Машина зникла.
  • Вранці стало відомо, що до 25 лікарні Харкова доставили чоловіка із вогнепальними пораненнями грудної клітини і черевної порожнини — пасажира Subaru. Його прооперували, медики охарактеризували його стан як тяжкий. Згодом його стан покращився.
  • Територіальне управління ДБР у Полтаві відкрило провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України). Поліція у свою чергу — за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України — погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Патрульна поліція розпочала службове розслідування.
  • 14 лютого Октябрський райсуд Полтави взяв патрульного під варту.
  • 24 лютого біля прокуратури Харківської області протестували четверо людей, які вимагали звільнити Бондарця з-під варти.
  • Захист оскаржив запобіжний захід патрульному.
На початок