Добкін вимагає перерахунку голосів на 132 виборчих дільницях — адвокат

Добкін вимагає перерахунку голосів на 132 виборчих дільницях — адвокат

Добкін вимагає перерахунку голосів на 132 виборчих дільницях — адвокат
. Суспільне Харків

У Харківському окружному адміністративного суді почали розглядати позови кандидата Михайла Добкіна, який просить зобов'язати територіальні виборчі комісії провести повторний перерахунок голосів на окремих виборчих дільницях.

Суд почав розглядати позови 3 листопада, повідомляє кореспондент Суспільного, присутній на засіданні за участі судді Ольги Горшкової. Позови розподілені на різних суддів, деякі з них розглядають по кілька таких справ.

Представник позивача Анатолій Родзинський розповів, що йдеться не тільки про дільничні виборчі комісії Новобаварського району, загалом до суду направлено 132 позови.

"Подали 132 позови. Основна вимога — це повторний перерахунок голосів на 132 дільницях, це майже чверть усіх дільниць у місті. Новобаварський, Слобідський, Київський райони... Про що йде мова? Були фактично вкрадені голоси на користь Ігоря Терехова у Скорика, Немічева, Ярославського, Мустафаєвої, Мариніна", — сказав Родзинський.

Добкін вимагає перерахунку голосів на 132 виборчих дільницях — адвокат
Суспільне Харків

За його словами, мова може йти про кілька тисяч "вкрадених голосів": "Були складені відповідні акти довіреними особами, виборцями. Вказані твердження підтверджені відповідними доказами, це акти. Ми не просимо захмарного. Мова йде про те, щоб перерахувати голоси на 132 дільницях".

За Виборчим кодексом існують конкретні причини для повторного перерахунку голосів, каже Родзинський. У цьому випадку підставою для перерахунку позивач вказує порушення транспортування та пошкодження упаковки документації.

"Ми вважаємо, що відбулися порушення при транспортуванні. Відповідно до закону, виборчу документацію, бюлетені, протоколи мають транспортувати від дільниці до ТВК чотири особи — три члени комісії та один поліцейський. Жодного разу так не робилося, це все було зафіксовано. Це є порушення і є підставою для повторного перерахунку. Також ми вважаємо, що була неправильно запечатана документація, це також є підставою для повторного перерахунку", — сказав Родзинський.

Адвокат Новобаварської територіальної виборчої комісії Руслан Бекузаров сказав Суспільному, що 3 листопада окружний адмінсуд розглядає 15 справ за позовами до Новобаварської ТВК.

"Відповідно до протоколів, ніяких порушень не було, подивимося, чим буде обґрунтовувати позивач. Це повинно підтверджуватися відповідними доказами", — сказав Бекузаров.

Що кажуть у "Блоці Кернеса"

Віталій Панов, голова регіональної організації партії "Блок Кернеса — Успішний Харків", від якої балотувався Ігор Терехов, на брифінгу 3 листопада сказав, що йому невідомо про судовий розгляд: "По-перше, я не володію інформацією, хто подав, у зв'язку з чим подав, я не розумію, от ви сказали: при транспортуванні бюлетенів — в чому проблеми, я не в курсі. Тому можу відповідати тільки по фактажу. Якщо хтось подав, він на те має право. І, дійсно, я думаю, що суд розбереться".

"Як можна сказати про те, що фальсифікації встановлені? Встановлює будь-яке порушення законодавства тільки суд... У цьому процесі у місті Харкові було задіяно близько 7 тисяч людей. Тобто ми хочемо сказати, що сім тисяч людей повністю домовилися, закрили очі чи лягли спати? Такого навіть не може бути", — сказав Панов.

Читайте також

Вибори у Харкові: Добкін позивається до ДВК і ТВК в Новобаварському районі

На початок