"Запрошую на екскурсію в реанімацію": санітарна лікарка Вінниччини про акцію проти вакцинації

"Запрошую на екскурсію в реанімацію": санітарна лікарка Вінниччини про акцію проти вакцинації

"Запрошую на екскурсію в реанімацію": санітарна лікарка Вінниччини про акцію проти вакцинації
. Головна санітарна лікарка Вінниччини. Фото: Суспільне Вінниця

Людей, які не хочуть дотримуватися правил карантину, маскового режиму та проти вакцинації — всіх заводити без масок та захисних костюмів у реанімації ковідних лікарень. Так головна санітарна лікарка Вінниччини Валентина Зайцева прокоментувала у телефонній розмові Суспільному акцію, яка у Вінниці відбулася вранці 3 листопада.

Читайте також: "Stop примусова вакцинація!". У Вінниці проходить акція проти щеплення та карантинних обмежень

"Без захисних костюмів їх треба завести в реанімацію ковідних лікарень — усіх тих "антивакцинаторів", і нехай там дихають і показують, що не треба вакцинуватися. Якщо вони такі "національні герої, то хай зайдуть до хворих. Якщо вони нічого не бояться, то хай зайдуть. Якщо відібрати від учасників десять людей — вони підуть в ковідні лікарні? Не підуть", — каже Валентина Зайцева.

Додає, саме вакцинація дає можливість знизити захворюваність коронавірусом та перенести хворобу у легкій формі.

"Вакцинація дає можливість не йти на кисень. Це стовідсотково. Суспільство з давніх-давен рятувалося лише вакцинами: натуральна віспа, поліомієліт, дифтерія. Пандемії, епідемії можна припинити лише вакцинами. Навіть якщо ми на всіх одягнемо скафандри, ми все одно не подолаємо цієї хвороби", — розповідає Валентина Зайцева.

Додає, карантинні обмеження та масковий режим теж мають бути. Без маски, каже Валентина Зайцева, нікуди не ходить, хоча й перехворіла COVID-19 та двічі вакцинована.

"У нас колектив увесь вакцинований. Сімʼї вакциновані. Я у грудні планую отримати третю дозу. Чоловік теж. Я вакцинувалася AstraZeneca. Він — CoronaVac", — каже Валентина Зайцева.

Якби не було вакцин, то учасники сьогоднішньої акції, каже голова санітарна лікарка, перші б кричали, що немає вакцини і тому вмирають люди. Вінниччина ж вакцинами забезпечена: AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer.

Читайте також

  • "Stop примусова вакцинація!". У Вінниці проходить акція проти щеплення та карантинних обмежень
  • Як проходить вакцинація на Вінниччині приїхав перевірити міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко
На початок