Статки Ілона Маска перевищили $300 мільярдів – Forbes

Статки Ілона Маска перевищили $300 мільярдів – Forbes

Статки Ілона Маска перевищили $300 мільярдів – Forbes
. Facebook

Статки засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска перевищили 300 мільярдів доларів. На другому місці рейтингу – засновник Amazon Джефф Безос зі 193,2 млрд доларів. У першу трійку також входить Бернар Арно – очільник виробника предметів розкоші LVMH (до неї входять такі бренди, як Louis Vuitton і Dior) із 190,8 млрд доларів.

Про це ідеться в рейтингу Forbes The World`s Real-Time Billionaires.

Його статки зросли на $22,6 млрд або 7,72% і склали $315,2 мільярдів.

Основну частину статків Маска становить 21% акцій Tesla. Капіталізація самої компанії наприкінці жовтня вперше перевищила трильйон доларів.

Маск також володіє міноритарною часткою в заснованій ним у 2002 році компанії SpaceX. Нещодавно інвестори оцінили її вартість у 74 млрд доларів.

Читайте також: Маск заявив, що готовий продати акції Tesla через проблему голоду у світі

Відколи Forbes почав відстежувати багатства мільярдерів у 1982 році, найбагатшою людиною в Америці був судноплавний магнат Денієл Людвіг, статки якого сягали 2 млрд доларів, або близько 5,5 млрд у "теперішніх" доларах.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок