На Черкащині прогнозують дощі та посилений вітер

На Черкащині прогнозують дощі та посилений вітер

На Черкащині прогнозують дощі та посилений вітер
. Суспільне: Черкаси

На Черкащині очікуються зміни погоди: дощі та посилений вітер. Про це Суспільному повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

"Антициклон, що тривалий час зумовлював на Черкащині бездощовий період, поступається місцем атлантичним та південним циклонам, тому погода на території Черкащини змінюється", — зауважив синоптик.

За його словами, 2 та 3 листопада атмосферні фронти з півдня принесуть на Черкащину дощі різної інтенсивності на фоні посиленого вітру південних румбів.

Упродовж доби температурний фон становитиме 510º тепла.

45 листопада в теплому секторі циклону без суттєвих опадів, прогнозують синоптики. Незважаючи на вітер та нічні тумани температура вдень підвищиться до 1015º тепла, вночі 510º тепла.

"За попередніми оцінками, після відносно стабільного початку листопада, у середині місяця прогнозуємо "битву сезонів", коли наш регіон охопить арктичне вторгнення. При цьому температурний режим може навіть відповідати грудню", — зауважив Віталій Постригань.

Що відомо

  • За період 1991-2020 років, листопад на Черкащині став дещо теплішим. Середньодобова температура підвищилась на 2º і становить 5º замість 3º тепла.
  • Однак "хвилі холоду" вкінці місяця стали більш інтенсивними. При цьому на 15-20% зменшилась кількість місячних опадів.
  • Абсолютний максимум температури листопада 28,8° тепла був зафіксований у 1926 році у місті Умань.
  • Абсолютний мінімум 24,4° морозу відмічено у 1999 році у Смілі.
  • Найбільш сухий листопад був у 2011 році, коли випало всього 3,1 мм, а найбільш дощовий – 166,9 мм – у далекому 1952 році.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок