У США схвалили застосування COVID-вакцини для дітей від 5 років

У США схвалили застосування COVID-вакцини для дітей від 5 років

У США схвалили застосування COVID-вакцини для дітей від 5 років
. AP

29 жовтня федеральне управління з контролю якості продуктів харчування та медикаментів (FDA) США дозволило у надзвичайних ситуаціях застосування вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років. Представники компанії Pfizer розпочнуть 30 жовтня доставку дитячих доз вакцини до аптек США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Дітям до 12 років вакцина вводитиметься в нижчій дозі, що становить приблизно 10 мікрограмів – одну третину від підліткової дози: для вікової групи від 12 до 15 років дозування становить 30 мікрограмів. Після FDA свої рекомендації щодо застосування вакцини має надати група експертів Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC). Очікується, що це станеться наступного тижня", — йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що в ході вакцинації фахівці приділятимуть особливу увагу частоті випадків розвитку міокардиту, які іноді спостерігалися внаслідок застосування вакцин Pfizer/BioNTech та Moderna, особливо у молодих чоловіків. Водночас згідно зі звітами Pfizer/BioNTech, ефективність вакцини за підсумками клінічних випробувань серед дітей віком від 5 до 11 років становила 90,7%.

Читайте також: У США розвідка не змогла визначити джерело походження коронавірусу SARS-CoV-2

"Якщо все піде добре, і ми отримаємо схвалення регулюючих органів та рекомендації CDC, цілком можливо, що вакцини будуть доступні для дітей віком від 5 до 11 років уже в перші тижні листопада", – заявив головний імунолог США доктор Ентоні Фаучі.

За даними Worldometers, станом на 30 жовтня загалом у США виявили понад 46,7 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (1-е місце у світі), померли через наслідки хвороби понад 765,7 тисячі осіб, видужали — понад 36,6 млн осіб. За даними Ourworldindata, станом на 28 жовтня у країні від коронавірусу щонайменше однією дозою вакциновано понад 221,3 млн осіб (що становить 65,8% населення США).

Що відомо

  • 26 жовтня експерти Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) висловилось на підтримку щеплення від COVID-19 дітей віком від 5 до 11 років вакциною виробництва Pfizer.
  • 25 жовтня американська фармацевтична компанія Moderna оголосила, що отримала позитивні проміжні результати другого етапу клінічних випробувань своєї вакцини проти коронавірусу серед дітей віком від шести до 11 років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок