Обшуки у справі Шеремета: стало відомо, що вилучили у Маслова

Обшуки у справі Шеремета: стало відомо, що вилучили у Маслова

Обшуки у справі Шеремета: стало відомо, що вилучили у Маслова
.

Під час обшуку у харківського юриста Леоніда Маслова, який входить до групи захисту підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка, вилучили телефон і набої на зброю.

Про це він розповів журналістам, повідомляє кореспондент Суспільного.

За словами Маслова, під час обшуку в його квартирі вилучили набої з гумовими кулями та набої від гвинтівки — зброї, на яку, за його словами, у нього є дозвіл.

Маслов підтвердив, що заходив до акаунту підозрюваного у справі про вбивства Шеремета Андрія Антоненка, однак не видаляв інформацію.

На питання Суспільного, навіщо він заходив до акаунту, Маслов відповів: "Для формування лінії захисту".

"Ми співставляли інформацію про переміщення Антоненка, де він знаходився з такого по такий момент. Через ці акаунти ми знайшли свідків, які бачили його вранці того дня", — сказав Маслов.

Ініціатором обшуків Маслов вважає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, діяльність якого критикує.

"Я вважаю, що це елементарне жлобство... Це бикуватий міністр внутрішніх справ керує всіма такими подібними діями. Звісно, я не погоджуюсь з тим, що я можу приховати якісь докази, пов’язані з Антоненком", — сказав Маслов.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, обшук завершився близько 10:30.

UPD Також під час обшуків правоохоронці вилучили флешку, уточнив адвокат Маслова Віталій Галенченко. Він також наголосив, що Маслов заходив до акаунту Антоненка виключно у присутності адвоката та нічого звідти не видаляв.

"Вони повідомляють, що була можливість видалити. Нам відомі можливості техніки. Ніхто не думав про те, щоб видалити, оскільки усе можна відновити", — додав Галенченко.

Як відомо:

  • Слідство вважає, що Маслов увійшов до сторінки в соціальній мережі "Вконтактє", яка належить Андрію Антоненку, та міг знищити або пошкодити інформацію, яка може представляти інтерес по справі вбивства Шеремета. Відповідного до ухвали слідчого судді Печерського райсуда Києва, правоохоронці з’явилися зранку 4 березня у квартирі Маслова для пошуку серверів, жорстких дисків, ноутбуків, мобільних телефонів та ретрансляторів мобільного зв’язку, блокнотів, чорнових записів, топографічних карт, незареєстрованої зброї, вибухівки, комплектуючих до вибухового пристрою.

Автори: Софія Цвєткова, Юлія Давидова

На початок