Грета Тунберг закликала світові банки не фінансувати видобуток корисних копалин

Грета Тунберг закликала світові банки не фінансувати видобуток корисних копалин

Грета Тунберг закликала світові банки не фінансувати видобуток корисних копалин
. Associated Press

Шведська кліматична активістка Грета Тунберг закликала банки світу припинити фінансування проєктів з видобутку корисних копалин.

Про це пише BBC.

Таке рішення Тунберг пояснила тим, що інвестуючи у проєкти з викопного палива, фінансові установи інвестують у "знищення людства".

Активістка зараз перебуває у Лондоні – напередодні кліматичного саміту Організації об'єднаних націй COP26, який відбудеться у Глазго, Шотландія.

Повідомляється, що демонстрації у британській столиці є частиною серії акцій, яка проходитиме у фінансових центрах по всьому світу, включаючи Нью-Йорк, Сан-Франциско та Найробі.

"Учасники кампанії закликають банки не позичати гроші компаніям і проєктам, які використовують викопне паливо, таке як вугілля, нафта та природний газ", – йдеться у тексті.

Про що мають домовитися на саміті

BBC зазначає, що COP26 стане першим самітом, на якому планується підсумувати, що було зроблено для виходу з кліматичної кризи з моменту підписання 2015 року головного регуляторного документа у цій галузі – Паризької кліматичної угоди.

Одним з основних завдань угоди було те, щоб підвищення глобальної температури вдалося утримати "на рівні набагато нижчому" за 2°C, в ідеалі обмежити його на 1,5°C.

Тунберг підтвердила, що поїде на саміт в Глазго, але попри це вона досі не знає, чи буде виступати на ньому.

Читайте також: Байден прибув до Європи. З ким зустрінеться і куди поїде

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок