Карт, кабріолет і багі: студенти з Черкас показали власні розробки

Карт, кабріолет і багі: студенти з Черкас показали власні розробки

Карт, кабріолет і багі: студенти з Черкас показали власні розробки
. Фото: Суспільне Черкаси

У Черкасах до Дня автомобіліста, який в Україні відзначають 31 жовтня, студенти державного технологічного університету провели мініекскурсію для учнів автодорожнього ліцею. Поділилися напрацюваннями та показали власноруч розроблені карт, кабріолет і багі, розповіла Суспільному завідувачка кафедри автомобілів та технології їх експлуатації Людмила Тарандушка.

У власноруч створеного кабріолета поки лиш чотири кінських сили, – розповів студент Євген Лук’яненко. Процес "перевтілення" Запорожця триває: залишилось встановити двигун і трішки змінити салон, розповів Євген.

автомобілісти
Зліва на право: багі, карт, "запорожець"-кабріолет. Фото: Суспільне Черкаси

"Запорожець" червоного кольору — спортивний автомобіль. Саме він неодноразовий переможець у перегонах серед вітчизняних марок. У свої 36 років легковик ще може дати фору, зауважив студент Ярослав Хвиля.

"В автомобіля ЗАЗ 968 М, двигун у задній частині розташований, тобто так, як у спорткарів: Порше тощо. Він розвиває максимальну швидкість 120 км на годину,

автомобілісти
"Запорожець", що переобладнали на спорткар. Фото: Суспільне Черкаси

Побачити "експонати на ходу" прийшли студенти автодорожнього ліцею. Першим оглядають всюдихід багі. Машинка дійсно заслуговує на увагу, але ще є над чим працювати, вважає відвідувач екскурсії Дмитро Головко.

"Я б трішки по іншому проводку зробив, вона с виду погано держиться, проблеми з двигуном, бо його трішки заливає".

Анастасія Вітьєвамайбутня спеціалістка у автомобільній сфері. Технікою цікавиться з дитинства, а ще хоче зламати стереотип, що це зовсім не дівоча справа.

"Трішки важко, особливо підіймати різні деталі та колеса, але мені подобається. Планувала і думаю над тим, аби створити власний бізнес – СТО. Спочатку працюватиму сама, а потім і на мене".

автомобілісти
Студенти оглядають багі. Фото: Суспільне Черкаси

Після "заглядань під капот" гостей запросили до спеціальної лабораторії з 3D принтерами.

Організовують такі мініекскурсії щороку напередодні професійного свята, розповіла завідувачка автомобілів та технологій їх експлуатації Людмила Тарандушка, щоб ознайомити охочих з особливостями професії.

автомобілісти
Студенти оглядають багі. Фото: Суспільне Черкаси

"Розвиток транспорту забезпечує підвищення рівня економіки, всі підприємства, як виробляють будь-які товари, мають потреби у транспорті.

Невдовзі студенти планують розробити електрокар. Нині шукають спонсорів, які могли б допомогти з деталями.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок