Проти Киви відкрили нову справу через відеозвернення до Путіна. Підозрюють у держзраді

Проти Киви відкрили нову справу через відеозвернення до Путіна. Підозрюють у держзраді

Проти Киви відкрили нову справу через відеозвернення до Путіна. Підозрюють у держзраді
. Facebook

Проти народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви відкрили кримінальне провадження за статтею "Державна зрада" через привітальне відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє пресслужба партії "Удар Віталія Кличка", яка й подала заяву на Киву.

"Стосовно народного депутата Іллі Киви, який опублікував привітальне відеозвернення до Путіна, відкрито кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу – "Держзрада". Кримінальне провадження було відкрито за офіційним зверненням до правоохоронних органів "УДАРу Віталія Кличка". Відповідний лист надійшов з Офісу генерального прокурора до голови виконкому "УДАРу" Артура Палатного", – йдеться у повідомленні на сайті.

Також пресслужба партії опублікувала витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань про відкриття кримінального провадження.

Проти Киви відкрили нову справу через відеозвернення до Путіна. Підозрюють у держзраді
Фото – УДАР

За словами Іллі Киви, жодне кримінальне переслідування не зупинить його "у боротьбі за поновлення взаємовідносин" з Росією.

"Не змінить моїх моральних принципів та ідеологічної позиції", – сказав Кива у відеозверненні.

Що відомо

  • 22 січня 2020-го нардеп Ілля Кива вчинив бійку у ресторані з відвідувачем, ударивши того головою та отримавши у відповідь удар кулаком в обличчя. Відеозапис інциденту з'явився у Facebook.
  • Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка відкривав провадження стосовно нардепа Киви через нанесення тілесних ушкоджень відвідувачу ресторану в Києві.
  • Того ж року Служба безпеки України зацікавилась імовірним фактом листування Киви з російським політиком Володимиром Жириновським, який відомий антиукраїнськими виразами та відвертою підтримкою терористичних угруповань на Донбасі.
  • 26 жовтня 2021-го проти Киви відкрили справу за фактом стрілянини. Депутат опублікував у Facebook відеозвернення, на якому стріляє у повітря з автомата та заявляє, що він є "лідером антифашистського руху в Україні".
Читайте також: Кива програв апеляцію ВАКС щодо конфіскації понад мільйона гривень доходу із жомової ями

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок