На Волині селяни вимагали припинити незаконну вирубку лісів

На Волині селяни вимагали припинити незаконну вирубку лісів

На Волині селяни вимагали припинити незаконну вирубку лісів
. UA.Волинь

Селяни зібралися у Башликах, аби вимагати припинити незаконну вирубку лісів на території Дубищенської сільради у представників лісництва і місцевої влади, - розповів місцевий житель Олександр Лебідь.

Житель села Башлики Олександр Лебідь: “Лісосмуга, получається, що короїд з’їв. Сфотографували, на Київ відправили, а в наявності сосну живу знищують. Тут від сили на півтора гектари дерев 50 були пошкоджені короїдом. Все решта пішло на вирізку. Жива сосна і живий дуб”.

Директор Звірівського лісомисливського господарства Сергій Тишковець каже: нині лісівники проводять суцільні санітарні та вибірково санітарні рубки.

Директор Звірівського лісомисливського господарстваСергій Тишковець: “Попередньо майстри лісу обстежують свої майстерські дільниці, ліс, намічають, де має бути рубка, де є пошкоджені дерева. Відводять цю ділянку, потім викликаємо Херсонлісозахист, обстежують ділянку, роблять нам акт лісопатологічного обстеження. І тільки тоді нам дають дозвіл з управління і ми можемо виписати лісорубного квитка. Працюємо тільки згідно чинного законодавства, незаконних рубок тут взагалі не має”.

Всі лісорубні квитки лісівникам підписують у сільраді, розповідає Дубищенський сільський голова Ірина Шульгач.

Дубищенський сільський голова Ірина Шульгач: “Сільська рада, звичайно, погоджує оці санітарні рубки, які мають проводитись в тому чи іншому кварталі, які належать до нашої території сільради. Оскільки після тих рубок надходить нам податок від того лісгоспу. Торік Цуманський лісгосп заплатив нам 230 тисяч гривень податку. І це суттєво допомогло нашій сільраді”.

Після годинного спілкування селяни і лісівники згоди не дійшли. На схід селян зібралося пів сотні людей, розповів дільничний офіцер Олександр Павлюк. Збори, з його слів, відбулися без порушень.

На початок