На Харківщині шкільні канікули продовжили у 23 громадах

На Харківщині шкільні канікули продовжили у 23 громадах

На Харківщині шкільні канікули продовжили у 23 громадах
. Суспільне Харків

Через ситуацію із поширенням коронавірусу у 23 громадах Харківської області продовжили осінні канікули, дистанційно навчаються учні шкіл у 25 громадах регіону, у кількох громадах — змішана форма навчання (очна та дистанційна).

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" 26 жовтня розказала заступниця директора обласного Департаменту науки й освіти Ольга Алфьорова.

"На канікули не пішли у Валківській громаді, учні 1-4 класів вчаться очно, 5-9 класи — дистанційно, й Шевченківська селищна громада, але з середи, 27 жовтня, вони обіцяють піти на дистанційне навчання. Жодної школи чи класів на самоізоляції немає й не було перед початком канікул", — сказала Алфьорова.

За її словами, канікули продовжили на цей тиждень. У Департаменті також отримали лист від Міністерства освіти та науки України з рекомендацією продовжити канікули ще на тиждень — до 7 листопада.

Читайте також: Закриті кафе та спортзали: у Новій Водолазі посилили карантин для невакцинованих

В усіх закладах освіти Харківщини вакциновані понад 80% освітян, сказала Ольга Алфьорова.

"Найвищий рівень вакцинації у Красноградському районі — 98% педпрацівників вакцинувалися першою чи обома дозами, Ізюмський — 96%, Чугуївський та Лозівський район — 94%. Найнижчий показник у Богодухівському районі — 90%", — говорить Ольга Алфьорова.

За даними директора обласного Департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова, повний курс імунізації пройшли 58% освітян.

Авторки: Олександра Нетецька, Марія Солодовнік

Що відомо

  • З 10 жовтня Харків та Харківська область перейшли у "помаранчеву" зону епіднебезпеки.
  • Минулої доби на Харківщині виявили 1255 випадків коронавірусу.
На початок