Третина Сум залишається без опалення: людей просять "зрозуміти й потерпіти ще тиждень"

Третина Сум залишається без опалення: людей просять "зрозуміти й потерпіти ще тиждень"

Третина Сум залишається без опалення: людей просять "зрозуміти й потерпіти ще тиждень"
. Суспільне Суми

Котельня північного промвузла у Сумах так і не запрацювала, відтак третина Сум на момент понеділка 25 жовтня – без опалення. Про це йшлось під час апаратної наради при міському голові Сум 25 жовтня.

Тепло у будинках

Виконувач обов'язків директора "Котельні Північного промвузла" АТ Сумське НВО Леонід Коваленко на апаратній нараді, повідомив, що питання підключення будинків до тепла мають розв'язати до кінця тижня.

"Ми продовжуємо перемовини з "Сумигаз", щодо постачання газу на котельню. Сьогодні ці перемовини продовжаться. Сповідаємось знайти консенсус у питання реструктуризації заборгованості й до кінця тижня увімкнути газ, щоб запустити котельню і почати підключення житлових будинків. Прошу віднестись зрозумінням і потерпіти ще тиждень", – зазначив Леонід Коваленко.

Міський голова Олександр Лисенко на апаратній нараді додав, що має інформацію "про досягнення порозуміння у питанні укладання договору" між сторонами. Також Лисенко просив якомога оперативніше сповіщати, коли вийде домовитись із "Сумигазом", бо "перемикання з "Сумитеплоенерго" на котельню займе ще два-три дні".

Дитячі садочки та школи

Зі слів Леоніда Коваленка дитячі садочки та лікарні усі з теплом, а школи підключатимуть по запиту. Як уточнила начальниця управління освіти Сумської міськради Антоніна Данильченко, поки що у школи постачає тепло ТОВ "Сумитеплоенерго". Щойно запрацює котельня, постачальник зміниться.

Начальниця управління охорони здоров'я у місті Олена Чумаченко уточнила, що у четвертій поліклініці на вулиці Ковпака немає опалення.

"У п'ятницю 22 жовтня у поліклініку пустили тепло. Але на вихідних через те, що не вистачало тиску, для того, щоб було тепло у дитячих садочках, поліклініку вимкнули. Нині у поліклініці температура нижче норми", – зазначила Олена Чумаченко.

У Котельні пообіцяли розібратися та під'єднати поліклініку.

Читайте також: “Платимо зайве”. У Сумах сваряться мешканці будинку та надавач тепла через перемичку на мережі

Увімкнення опалення ТОВ "Сумитеплоенерго"

На момент доповіді на апаратній нараді повідомляли у "Сумитеплоенерго" повідомляли, що під'єднали 789 будинків з 898. 25 та 26 жовтня, кажуть, під'єднають решту будинків.

"Зараз підключають вулицю Вєтрова. Лишається приватний сектор на вулиці Тополянській та кілька будинків без управителів. Бюджетна сфера підключена на 100%. Значних проблем під час підключення опалення у будинках немає. Усе оперативно вирішуємо разом із ЖКГ", – доповів фінансовий директор ТОВ "Сумитеплоенерго" Володимир Тисячник.

Що відомо

  • Опалювальний сезон на Сумщині стартував 18 жовтня. Тоді у ТОВ "Сумитеплоенерго" пообіцяли протягом тижня дати тепло у житлових будинках. Графік підключення будинків "Сумитеплоенерго" опублікувало на інформаційному порталі Сумської міськради.
  • На апаратній нараді у міського голови, яка була зранку 18 жовтня, директорка котельні Ірина Рибальченко розповіла, що Котельня північного промвузла цілком готова до опалювального сезону. Чекають тільки ЕІС-код від "Сумигазу"для укладання договору. У "Сумигаз" водночас повідомляли, що ситуація так і не вирішена: котельня боргує 34 млн грн перед "Сумигаз" за розподіл газу.
  • Раніше в ОДА повідомляли, що на базі Котельні північного промвузла створять нове підприємство, яке й опалюватиме третину Сум, – товариство"КППВ". Його зареєстрували у серпні 2021 року.
  • У 2020 році опалювальний сезон в Сумах розпочався 16 жовтня.
На початок