Суд арештував фігурантів справи про підпал будинку заступника голови ОПУ Жовкви

Суд арештував фігурантів справи про підпал будинку заступника голови ОПУ Жовкви

Доповнено
Суд арештував фігурантів справи про підпал будинку заступника голови ОПУ Жовкви
. УНІАН

Двом особам, причетним до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу президента Ігоря Жовкви, повідомили про підозру в умисному пошкодженні майна та в хуліганстві (ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України). Обох суд відправив під арешт із правом внесення застави.

Як повідомила Київська міська прокуратура, один з підозрюваних, 20-річний мешканець столиці, отримав через месенджер Telegram замовлення на підпал будинку посадовця. За виконання замовлення підозрюваному пообіцяли заплатити 7 тисяч доларів. До цього злочину чоловік залучив свого знайомого – 25-річного жителя Черкаської області, якому пообіцяв віддати частину винагороди.

"Придбавши необхідні для підпалу засоби, а саме легкозаймисті суміші (бензин та керосин), ємкості та клейкі стрічки, зловмисники приготували три пляшки із "коктейлем Молотова" та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця вчинення злочину у Дарницькому районі столиці. Спочатку вони нанесли фарбою на паркані даного будинку образливі написи, після чого поки один з чоловіків спостерігав за обстановкою, інший – підпалив пляшку з "коктейлем Молотова" та кинув її через паркан на територію будинку", – розповіли в прокуратурі.

Під час спроби підпалити другу пляшку зловмисника помітили. Він намагався втекти, але "по гарячих слідах" його затримали правоохоронці. Згодом був затриманий і його спільник.

Як повідомила Суспільному речниця столичної прокуратури Надія Максимець, 23 жовтня до суду було скеровано клопотання про обрання обом підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Згодом вона повідомила, Дарницький районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора та обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одночасно суд визначив альтернативу у вигляді застави у сумі 680 тисяч гривень для кожного.

Що відомо

  • 22 жовтня поліція затримала чоловіка, який вранці того ж дня кинув пляшку з "коктейлем Молотова" у двір будинку заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок