Пожежа у сільській бібліотеці на Харківщині: підозрюють підпал

Пожежа у сільській бібліотеці на Харківщині: підозрюють підпал

Пожежа у сільській бібліотеці на Харківщині: підозрюють підпал
. kh.dsns.gov.ua

В бібліотеці села Іванівське Красноградської громади сталася пожежа. Частину книг вдалося врятувати. Травмованих немає.

Пожежа сталася у сільській бібліотеці на вулиці Центральній, йдеться у зведенні про оперативну обстановку в регіоні на сайті Харківської облдержадміністрації.

"О 04:05 сталась пожежа в діючій сільській бібліотеці. Площа пожежі склала 200 кв. метрів. Причини пожежі і матеріальні збитки встановлюються", — зазначено у зведенні.

Пожежу локалізували о 5:55, повідомив Суспільному речник Головного управління ДСНС Харківщини Євген Василенко. Детальнішу інформацію він пообіцяв надати після того, як пожежу повністю загасять. За його словами, будівля частково занедбана.

На Харківщині згоріла сільська бібліотека: підозрюють підпал
kh.dsns.gov.ua

На Харківщині згоріла сільська бібліотека: підозрюють підпал
kh.dsns.gov.ua

Зайнялося у старій будівлі, яка не має власника, розповіла Суспільному міська голова Краснограда Світлана Кривенко.

"Сама будівля дуже стара. На будівлю немає правових документів, дуже-дуже давно там бібліотека була розміщена, і так вона і діяла. Внаслідок пожежі стеля, дах пошкоджені... Будівля з двох половин, в одній, де нові книжки, не зачепило, а там, де старі, там пошкоджено", — сказала Кривенко.

За її словами, коли пожежу гасили, впали балки.

"Нікого не було там, ні сторожа, ніхто не постраждав. Ми зберемо книжки, які збереглися, їх зараз витирають, складають у мішки, перенесемо в іншу будівлю, можливість у нас є", — зазначила голова громади.

Ймовірно, йдеться про підпал, посилаючись на старосту села, сказала Світлана Кривенко. "Там з одного боку городи йдуть, з того боку й зайшли. Як хуліганство, саме підпал. Комусь нічого робити", — припустила Кривенко.

Інформації про обставини пожежі в поліції поки не надали.

Читайте також

У пожежі в селі на Харківщині загинули троє людей

На початок