"Слуга народу" вирішила виключити нардепку Буймістер – вона не голосувала за закон про олігархів

"Слуга народу" вирішила виключити нардепку Буймістер – вона не голосувала за закон про олігархів

Доповнено
"Слуга народу" вирішила виключити нардепку Буймістер – вона не голосувала за закон про олігархів
. Facebook.com

Парламентська фракція "Слуга народу" ініціюватиме виключення нардепки Людмили Буймістер через те, що вона не голосувала за закон "про олігархів".

Про це 18 жовтня повідомила речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук.

"На засіданні фракції "Слуга Народу" прийнято рішення ініціювати процедуру виключення Людмили Буймістер зі свого складу", — йдеться у повідомленні.

Під час брифінгу журналістам голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев пояснив таке рішення.

"Зверніть, будь ласка, увагу на голосування народного депутата, які мають для нашої фракції принципове значення. Згадайте голосування "червоною кнопкою" за закон олігархічний. Є певна публічна політична позиція, яке не збігається з фракцією і в цілому. Це рішення вочевидь назріло і це рішення має підстави... Кожен має право на політичну кар'єру, кожен має право позицію. Перед тим як ти реалізуєш свою кар‘єру — поговорити з тими людьми, з якими ти прийшов: треба довести до відома, а не чекати, коли виключать", — зазначив нардеп.

За його словами, мандату Буймістер позбавляти не будуть, позаяк вона є мажоритарницею.

Як відреагувала нардепка

"Це рішення приймалося без моєї присутності. Мене в той час ще не було на засіданні фракції. Це було на початку. Як я розумію, швиденько це рішення проголосували. Як мені переповідали колеги, що основною причиною (виключення — ред.), що я ходжу по різних каналах, розповідаю людям правду про те, що відбувається зараз в країні, уряді, які рішення приймаються і не приймаються, які обговорюються, які не обговорюються", — заявила нардепка.

Хто така Людмила Буймістер

Людмила Буймістер (1985, Москва, Росія) — українська політикиня, нардепка, обрана від "Слуги народу по мажоритарному округу №223 (Шевченківський район міста Києва).

Закінчила МДІМВ (Москва, Російська Федерація) за спеціальністю "Міжнародне публічне право" та Лондонську бізнес-школу (Велика Британія) за спеціальністю "Корпоративні фінанси: Оцінка бізнесу, ризик, реструктуризація".

Членкиня комітету Верховної ради з питань економічного розвитку, голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу.

Що відомо

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок