Завод, який постачає кисень для лікарень Харківщини, тимчасово не працюватиме: що відомо

Завод, який постачає кисень для лікарень Харківщини, тимчасово не працюватиме: що відомо

Доповнено
Завод, який постачає кисень для лікарень Харківщини, тимчасово не працюватиме: що відомо
. Суспільне Харків

Завод Elme Messer Gaas, який виробляє та постачає кисень для медзакладів Харківщини, закриється на позапланові роботи. У Харківській ОДА запевняють: без кисню медзаклади не залишаться.

Завод не працюватиме протягом 10 днів, сказав на брифінгу 18 жовтня директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

"Зараз ведеться багато договорів, будемо намагатися, щоб не було перебоїв з киснем, залучаються заводи по Україні. Завод закривається на 10 днів, вони обіцяли прискорити роботи, у них є запаси кисню, ми розрахували, що його має вистачити. Ми без кисню не залишимося", — сказав Хаустов.

За його словами, завод має закритися найближчими днями.

Доповнено 16:47. Роботи на заводі планові, їх проводять щороку, щоб перевірити й налагодити обладнання, розповів Суспільному директор компанії Elme Messer Gaas Александр Ігнатьєв.

Медичний кисень лікарням постачатимуть у цей період зі сховищ, а також привозитимуть кисень із заводу у Польщі. За словами Ігнатьєва, з-за кордону планують доправляти приблизно 40 тонн кисню на тиждень.

"Минулого разу, у березні, ми провели не всі роботи, які мали б робити, ми поспішали. Тож, ми їх проводитимемо цього разу. У нас є сховища, де ми будемо тримати газ. Ми виробляємо достатню кількість медичного кисню, щоб забезпечити потреби наших споживачів, в тому числі й лікарень. Ми по цій процедурі робимо планові зупинки кожен рік", — сказав Александр Ігнатьєв.

Читайте також

На Харківщині зайняті близько 70% ліжок для хворих на COVID-19 — обладміністрація

На початок