Директор школи просить ОАСК визнати протиправним наказ про обов'язкову вакцинацію для низки професій

Директор школи просить ОАСК визнати протиправним наказ про обов'язкову вакцинацію для низки професій

Директор школи просить ОАСК визнати протиправним наказ про обов'язкову вакцинацію для низки професій
. УНІАН

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов з проханням визнати протиправним наказ Міністерства охорони здоров'я про затвердження переліку професій працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації.

Позов подав директор спеціалізованої школи №210 Оболонського району Києва Дмитро Ламза.

"Він просить ОАСК визнати протиправним та нечинним наказ Міністерства охорони здоров’я України, датований 4 жовтня 2021 року "Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням". Також до суду надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просить ОАСК зупинити дію відповідного наказу МОЗ", — повідомили у пресслужбі суду.

Як відзначається, наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом та з’ясовує наявність правових підстав для вжиття заходів його забезпечення.

Раніше Ламза вже звертався до ОАСК з іншим позовом, оскаржуючи постанову уряду, яка забороняє дітям відвідувати заклади освіти за умови, якщо менш як 80% їхніх працівників вакциновані проти коронавірусу.

Що відомо

  • Згідно з наказом МОЗ, вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.
  • За добу 17 жовтня 2021 року в Україні було підтверджено 9 524 нових випадків захворювання на коронавірус, зокрема у 790 дітей.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок