У Росії від отруєння спиртом померли 18 людей

У Росії від отруєння спиртом померли 18 людей

Доповнено
У Росії від отруєння спиртом померли 18 людей
. з відкритих джерел

В Єкатеринбурзі Свердловської області Росії щонайменше 18 людей померли в результаті отруєння спиртом з вмістом метанолу.

"Щойно відгримів Оренбург, в якому через метанол померли понад 32 особи. Ось і до нас добралася ця біда. За останні дні, за попередніми даними, в Єкатеринбурзі померли щонайменше 15 осіб від метанолу", — повідомив у Facebook координатор проєкту "Народний контроль" по Свердловській області Дмитро Чукреєв.

За його даними, один з пунктів збуту спирту розташовувався на одному з ринків міста під назвою "Ботанічний". Він поінформував, що після різкого зростання смертельних отруєнь силовики провели масштабну операцію на ринку та затримали торговців.

"Залишається встановити канал постачання і скільки ще людей купили цю гидотну", — зазначив Чукреєв.

Згодом Слідчий комітет Росії повідомив про смерть 18 людей у результаті отруєння метиловим спиртом. За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 238 Кримінального кодексу РФ (збут товарів і продукції, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров'я споживачів, які спричинили смерть двох або більше осіб). Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

"По гарячих слідах" встановлені та затримані двоє підозрюваних. З їх участю проводяться необхідні процесуальні дії, в тому числі буде вирішене питання про обрання їм запобіжного заходу", — зазначили в СК Росії.

Що відомо

  • 8 жовтня уряд Оренбурзької області повідомив про масове отруєння людей сурогатним алкоголем, хоча перші випадки отруєнь почали фіксувати ще 6 та 7 жовтня.
  • Станом на 10 жовтня в Оренбурзькій області через вживання сурогатного алкоголю померли 34 людини, ще понад 60 постраждали. У цій справі затримали дев'ятьох осіб, яким суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок