США відкриють кордони для вакцинованих туристів. Коли це станеться

США відкриють кордони для вакцинованих туристів. Коли це станеться

США відкриють кордони для вакцинованих туристів. Коли це станеться
. АР

США з 8 листопада скасують усі обмеження на в'їзд для туристів, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Причому вакцини мають бути схвалені американським Управлінням з контролю за продуктами та лікарськими засобами (FDA) або Всесвітньою організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це повідомляє ВВС із посиланням на представника Білого дому.

Зазначається, що нові правила поширюватимуться на 33 країни, а саме 26 країн Шенгенської зони, а також на Велику Британію, Бразилію, Китай, Індію, Іран, Ірландію та Південну Африку.

Згідно з рішенням Білого дому, для в'їзду до США окрім повного курсу вакцинації, туристи повинні будуть надати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до прильоту в країну, номер мобільного телефону та адресу електронної пошти. Також вони муситимуть носити захисні маски протягом усієї подорожі. Невакцинованих громадян ці зміни не торкнуться – їм, як раніше, не дозволять в'їжджати на територію США.

"Цей крок знаменує собою завершення жорстких обмежень, які були запровадження для мандрівників з початку минулого року", – пише видання.

Що відомо

  • У вересні Управління з контролю за продуктами та лікарськими засобами США схвалило щеплення третьою дозою вакцини проти коронавірусу для людей похилого віку та осіб з груп ризику.
  • У вересні у США анонсували скасування обмежень на подорожі до країни для вакцинованих громадян Великої Британії та Євросоюзу.
  • 10 вересня президент США Джозеф Байден анонсував впровадження у країні нових заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19. Зокрема, запроваджувані правила вимагатимуть від співробітників великих компаній зробити щеплення або ж регулярно проходити тестування на захворювання.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок