РНБО затвердила План оборони України. Про що він

РНБО затвердила План оборони України. Про що він

РНБО затвердила План оборони України. Про що він
. ОПУ

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) вперше затвердила План оборони України, робота над яким велася протягом 2019-2021 років.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов за результатами сьогоднішнього засідання Ради.

"Було затверджено вперше в історії план оборони України. Цей документ дає чіткі відповіді на ті виклики, які стоять перед Україною", — пояснив секретар РНБО, не уточнивши деталі документу.

Що це за план

У вересні 2021 року Міністерство оборони подало на розгляд Кабінету Міністрів проєкт "Плану оборони держави". Як повідомив очільник міністерства Андрій Таран, цей документ розроблявся спільно з усіма відомствами сектору безпеки та оборони країни, і враховує існуючі та прогнозовані загрози національній безпеці України.

Він зауважив, що флагманом оборони України від збройної агресії залишаються Збройні Сили, але, на його думку, захист країни – "це справа усієї держави, органів влади і всього народу".

"Ми взяли на себе ініціативу: вперше доктринально оформлюється концентрація скоординованих зусиль усього державного апарату, громадянського суспільства та сил безпеки і оборони в єдину силу з відсічі агресій різного масштабу і географічного спрямування на принципах "всеохоплюючої оборони", – заявив Таран.

За його словами, "План оборони України" дасть змогу сповна використати потенціал держапарату та органів місцевого самоврядування для підтримки та забезпечення дій сил оборони під час виконання ними завдань "у конкретному місці у конкретний час".

Після схвалення РНБО цей документ має підписати президент країни.

Що відомо

  • 15 жовтня РНБО внесла до санкційного списку ще 237 осіб, які брали участь в організації та голосуванні на так званих виборах до Держдуми Росії в окупованому Криму та на Донбасі. Також під українські санкції потрапила російська мережа магазинів MERE.
  • Президент Володимир Зеленський на 15 жовтня скликав засідання РНБО, на якому планували розглянути питання використання надр.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок