Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки 2030 в Одесі

Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки 2030 в Одесі

Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки 2030 в Одесі
. Думська

15 жовтня Україна подала кандидатурний лист до Міжнародного бюро виставок для організації Всесвітньої виставки 2030 в Одесі. Про таке повідомили в пресслужбі Одеської облдержадміністрації.

Як зазначають у відомстві, лист від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля передав секретарю бюро Дімітрію Керкенцесу посол України у Франції Вадим Омельченко. Кандидатура України буде базуватися на темі "Відродження. Технології. Майбутнє". У разі успіху виставка відбудеться в Одесі з 1 травня по 31 жовтня 2030 року.

Також заявку на проведення Expo 2030 подали Південна Корея, Росія та Італія. Заявки прийматимуть до 29 жовтня цього року, а відбір фіналістів відбудеться влітку 2023.

"Ми раді отримати заявку від України, як кандидата на організацію Всесвітньої виставки 2030 в Одесі. Четверта заявка від кандидатів свідчить про переконливий інтерес до Всесвітньої виставки як до глобальної події, яка породжує тривалі трансформації на користь кращого світу", – зазначив генеральний секретар Дімітрій Керкенцес.

Рішення про місце проведення Всесвітньої виставки ухвалюватиме Міжнародне бюро шляхом таємного голосування держав, які мають членство. Голосування відбудеться за принципом: одна країна — один голос.

Наступна Всесвітня виставка відбудеться в Японії з 13 квітня до 13 жовтня 2025 року. Її темою стане "Проєктування суспільства майбутнього для нашого життя".

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок