Британія надасть Україні ракетне озброєння та військові кораблі, – посол Пристайко

Британія надасть Україні ракетне озброєння та військові кораблі, – посол Пристайко

Британія надасть Україні ракетне озброєння та військові кораблі, – посол Пристайко
. undefined

Україна найближчим часом отримає від Великої Британії військову допомогу. Йдеться, зокрема, про ракетне озброєння і військові кораблі.

Про це повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю каналу "Дом".

За його словами, завдяки укладеній торік угоді з Британією, Україна отримає можливість посилити спроможність військового флоту за чотирма напрямками. Зокрема, йдеться про надання ракетної зброї, військових катерів та кораблів для українських Військово-морських сил та просування України до НАТО.

"Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два діючих кораблі. Тобто вони одразу увійдуть до складу ВМС України. Буде розпочата робота з будівництва двох абсолютно нових військово-морських портів. Буде розпочате будівництво кораблів меншого класу, в Україні та в Британії. І нарешті ми отримаємо також ракетну зброю, яка дозволить нам реально посилити наші спроможності на морі", – розповів Пристайко.

Читайте також: Україна планує побудувати новий військово-морський флот до 2035 року – Зеленський

Він додав, що Україна отримає два кораблі-тральщики, які захищатимуть узбережжя від мінної загрози. За словами дипломата, ці кораблі мають найсучасніші можливості для пошуку та знешкодження мін і відповідають стандартам НАТО.

Крім того, за його даними, в Україні будуть побудовані дві військові бази, але не уточнив де самі вони будуть розташовані та яку кількість військ налічуватимуть.

"Є проєкти, є британська компанія, яка буде інтегратором цього зусилля, яка буде працювати і з базами, і з кораблями. Тобто це один великий проєкт", – сказав дипломат.

Що відомо

  • У липні у ВМФ Британії повідомили про намір передати Україні військові кораблі HMS Ramsy та HMS Blyth, які вивели зі складу Королівського флоту.
  • 21 червня представники Британії та України підписали в Одесі меморандум про військову співпрацю. Документ, зокрема, передбачає передачу на баланс ВМС України двох бойових кораблів та спільне проєктування та будівництво вісьмох ракетних катерів.
  • Американська компанія SAFE Boats International отримала контракт на 84,2 млн доларів від уряду США на будівництво для України шести патрульних катерів класу Mark VI.
  • У липні президент Володимир Зеленський анонсував спільні міжнародні проєкти, спрямовані на посилення ВМС України.
  • У липні минулого року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що США схвалили постачання Україні до 16 бойових патрульних катерів Mark VI і супутнього обладнання до них.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок