Корабель ВМС України, який отримав пошкодження в Чорному морі, доставили в Одесу

Корабель ВМС України, який отримав пошкодження в Чорному морі, доставили в Одесу

Корабель ВМС України, який отримав пошкодження в Чорному морі, доставили в Одесу
. bukva

Корабель Військово-Морських Сил ЗС України, який під час виконання завдань зазнав лиха в акваторії Чорного моря, повернувся до пункту постійної дислокації в Одесу. Про таке повідомили в пресслужбі відомста.

Як зазначають військові, ситуацію вдалося локалізувати завдяки вмілим та оперативним діям екіпажу.

"Фахова підготовка особового складу відіграла головну роль у боротьбі за живучість корабля, адже військові мають бути готові до будь-яких позаштатних ситуацій в морі. Важливим фактором, який також дав змогу втримати корабель на плаву це нещодавно проведений ремонт, який було реалізовано на ньому вперше за останні 30 років", – додали в відомстві.

Судно, зазначають у ВМС, відновлять в короткі терміни, після чого воно продовжить виконувати завдання за призначенням у складі Військово-Морських Сил ЗС України.

Що відомо

  • 13 жовтня стало відомо, що в акваторії Чорного моря через погіршення погодних умов одне із суден Військово-морських сил дістало пошкодження. ВМС розгорнули пошуково-рятувальну операцію. Участь в операції взяли вісім кораблів і катерів, а також чотири одиниці повітряних суден.
  • 14 жовтня у ВМС заявили, що пошкоджений корабель буксують до Одеси. Військовослужбовців, які не брали участі в ліквідації аварії, евакуювали на берег, з ними все добре. Однак на судні залишався аварійно-рятувальний загін ВМС ЗС України, який продовжував проводити протиаварійні заходи.

Читайте також

  • У Чорному морі пошкоджено військове судно, триває рятувальна операція
  • Військове судно, яке отримало пошкодження в Чорному морі, буксують до Одеси

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок