У Києві відбулись Марш слави УПА і марш до Дня захисників

У Києві відбулись Марш слави УПА і марш до Дня захисників

Оновлено
У Києві відбулись Марш слави УПА і марш до Дня захисників
. Єлизавета Серватинська, Суспільне

У центрі Києва 14 жовтня відбулись Марш слави УПА і марш до Дня захисників. Учасники маршів, серед яких були як представники політичних партій, так і ветерани війни та родичі, стартував від парку Шевченка і закінчився на Хрещатику. Частина людей лишилась на Майдані.

Про це з місця події повідомив кореспондент Суспільного Нікіта Галка.

У столиці планувалося паралельно провести одразу дві ходи – Марш нації, який організовує "Національний корпус", та Марш слави УПА, до якого долучився і ветеранський рух. Однак зрештою колони об’єднались.

У Києві розпочався Марш захисників
У Києві розпочався Марш захисників. Єлизавета Серватинська, Суспільне

Учасники маршу зібралися у парку Шевченка у Києві. Організатори заявили, що до ходи долучаться до 10 тисяч людей. Після збору близько другої години дня учасники ходи рушили бульваром Тараса Шевченка. Звідти вони пішли до Майдану Незалежності. Серед учасників маршу були як молоді люди, так і люди похилого віку, а також діти. Деякі учасники принесли із собою фотографії рідних, загиблих через війну на Донбасі.

У Києві розпочався Марш захисників
Єлизавета Серватинська, Суспільне

Деякі учасники ходи вигукували націоналістичні та патріотичні гасла. Також вони запалили піротехніку. Окрім українських ветеранів, представників політичних рухів та громадських організацій, до акції долучилися й члени білоруської громади.

У Києві розпочався Марш захисників. НАЖИВО
Фото: Єлизавета Серватинська / Суспільне

Близько третьої години дня колона дісталася Майдану Незалежності. За словами організаторів, після цього частина учасників вирушила на Михайлівську площу, деякі планували провести акцію протесту під будівлею Офісу президента. Представники "Нацкорпусу" запалили фаєри на Майдані.

У Києві розпочався Марш захисників. НАЖИВО
Фото: Суспільне

Поліція Києва повідомила, що жодних правопорушень під час маршів не зафіксовано.

"Наразі поліцейські продовжують нести службу по забезпеченню публічної безпеки та порядку на території столиці", — йдеться у повідомленні.

Раніше поліція повідомила, що до Дня захисників і захисниць України у центрі Києва перекриють рух низкою вулиць у зв’язку з проведенням урочистих заходів.

Довідка: День захисників і захисниць України відзначається 14 жовтня. На честь цього державного свята передбачено офіційний вихідний. Відповідно до розпорядження уряду про перенесення робочих днів, робочий день із п'ятниці 15 жовтня переноситься на суботу 23 жовтня. Тож українці матимуть чотири вихідних поспіль.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок