Україна сподівається отримати від Сполучених Штатів нові комплекси ППО – міністр оборони

Україна сподівається отримати від Сполучених Штатів нові комплекси ППО – міністр оборони

Україна сподівається отримати від Сполучених Штатів нові комплекси ППО – міністр оборони
. Фото: Міноборони

Україна сподівається отримати від Сполучених Штатів Америки комплекси протиповітряної та протиракетної оборони нових зразків.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран під час брифінгу 13 жовтня на відкритті виставки "Цифрове майбутнє армії" на Михайлівській площі в Києві.

"Стосовно нових зразків: так, ми очікуємо від Сполучених Штатів кроку нам назустріч у забезпеченні новими зразками. В першу чергу, це стосується засобів протиповітряної оборони й протиракетної оборони, яких, на жаль, в Україні на даний час немає", – сказав міністр.

За його словами, під час запланованого візиту в Україну міністра оборони США Ллойда Остіна вони планують обговорити імплементацію тих домовленостей, тих договорів, які були підписані у Вашингтоні.

"Домовленості на папері – це одне, а їхня імплементація – це вже інший крок. Ми підписали ці документи, підготували пропозиції про початок їхньої реалізації", – пояснив Таран.

Міністр пояснив, що надалі Україна та США планують обговорити шляхи реалізації домовленостей, та конкретні кроки відповідно до підписаних документів.

Що відомо

  • Раніше Таран повідомив, що турецька компанія, яка виробляє ударні безпілотні апарати Bayraktar, розпочне будівництво сервісного центру в Україні.
  • 12 жовтня Андрій Таран заявив, що Міністерство оборони веде активну роботу з розгортання в Україні військової дорадчо-тренувальної місії Європейського Союзу.
  • Того ж дня прессекретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що наступного тижня Україну відвідає міністр оборони США Ллойд Остін.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок