Голова "Укрексімбанку" Мецгер написав заяву про звільнення

Голова "Укрексімбанку" Мецгер написав заяву про звільнення

Голова "Укрексімбанку" Мецгер написав заяву про звільнення
. Радіо Свобода

Голова "Укрексімбанку" Євген Мецгер, якого звинуватили у перешкоджанні журналістській діяльності та незаконному утриманні людей написав заяву про звільнення.

"Сьогодні я написав заяву про звільнення з посади голови правління АТ Укрексімбанк. Це логічний крок – єдино можливий у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку", — написав він у Facebook.

Він також наголосив, що написання заяви — є його "власною оцінкою того, що сталося в банку" та висловив сподівання, що такий крок допоможе відновленню довіри до банку.

Що відомо

  • Голосіївський районний суд Києва обрав голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту за звинуваченням у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та незаконному утриманні людей.
  • 5 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" скоїли напад під час інтерв'ю з головою державного "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті. Під час запису інтерв’ю до кабінету увійшла охорона, силою забрала у журналістів техніку із записаним матеріалом і утримувала журналістів протягом кількох годин.
  • Як розповіли журналісти, посадовець рознервувався після питання про видачу 60 мільйонів доларів кредиту підприємцю, який веде бізнес на окупованих територіях. У відповідь Мецгер заявив, що кредит не є проблемним, та запропонував передати знайдену журналістами інформацію в СБУ. Натомість в Укрексімбанку заявили, що діяли таким чином тому що журналіст "поставив низку питань стосовно клієнтів банку".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас.

На початок