Одеський спортивно-оздоровчий комплекс "Люстдорф" колишнього нардепа Клімова перейшов до НБУ

Одеський спортивно-оздоровчий комплекс "Люстдорф" колишнього нардепа Клімова перейшов до НБУ

Одеський спортивно-оздоровчий комплекс "Люстдорф" колишнього нардепа Клімова перейшов до НБУ
. Леонід Клімов. Фото: Олигарх

Одеський суд задовольнив позов Національного банку до ексвласника акціонерного товариства "Імексбанк" Леоніда Клімова про звернення стягнення на спортивно-оздоровчий комплексу "Люстдорф" в Одесі за рахунок погашення 309 мільйонів гривень заборгованості банку за наданим раніше стабілізаційним кредитом. Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

У пресслужбі повідомили, що суд також ухвалив рішення про продаж спортивно-оздоровчого комплексу "Люстдорф" на відкритих торгах.

Як повідомили у НБУ, у 2014 році Леонід Клімов, який на той момент був власником АТ "Імексбанк", уклав із Національним банком договори поруки та іпотеки, взявши на себе особисті зобов’язання з погашення заборгованості перед Національним банком за стабілізаційним кредитом банку. Оскільки Леонід Клімов не виконував взяті на себе зобов’язання за договором поруки, в січні 2016 року Національний банк звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку.

У листопаді 2020 року Одеський апеляційний суд ухвалив рішення про стягнення з Леоніда Клімова 309 млн грн на користь Національного банку. Наразі Леонід Клімов оскаржує це рішення в касаційному суді.

Національний банк України 26 січня 2015 року ухвалив рішення про віднесення АТ "Імексбанк" до категорії неплатоспроможних — повідомили у НБУ.

Що відомо

  • Як зазначає "Рух Чесно", Леонід Клімов З 2002 по 2006 – народний депутат 4 скликання від блоку “За єдину Україну!” за 143 округом (Одеська область), був членом "Партії регіонів". З 2010 до 2014 року був позаштатним радником президента Віктора Януковича. З 2006 до 2014 року був народним депутатом від "Партії регіонів".
  • Був почесним президентом АКБ “Імексбанк” та президентом ФК “Чорноморець” (Одеса). Клімова підозрюють у привласненні та розтраті коштів "Імексбанку", незаконно отриманих через рефінансування від національного банку України. У 2011-2014 роках близько 40 компаній нібито взяли кредити в АТ «Імексбанку» на десятки, а подекуди і сотні мільйонів гривень. Ці гроші вони повністю так і не повернули. Частина фірм виводять на основного власника банку – народного депутата Клімова. Перед банкрутством із банку виводили активи кількома різними шляхами.
  • У радянські часи обіймав різні керівні посади на Одеській залізниці, обласному управлінні торгівлі, ЛКСМУ, був інструктором оргвідділу виконкому Одеської міської ради, завідувачем магазину “Спорттовари”, водієм у різних державних структурах, пожежником.
  • Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Фігурант антикорупційних розслідувань щодо політичної корупції, владних зловживань та шахрайських афер.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок